AB Sadece Suriyeli Göçmenleri Avrupaya Göndermesin diye para veriyor

AB’nin Kıbrıs sorununa yaklaşımının da eleştirildiği belgede, ‘zirve kararlarının Kıbrıs’a ilişkin bölümlerinin her zamanki gibi Rum-Yunan ikilisinin görüşlerinin tekrarı’ olduğu kaydedilerek, “AB’nin bu tutumu devam ettiği sürece Kıbrıs meselesine yapıcı bir katkıda bulunması mümkün değildir” denildi.

ADAYLIĞA ATIF DA YOK

Bildiride Türkiye’nin adaylık statüsüne atıf yapılmamasını da eleştiren Dışişleri Bakanlığı, yakalanan olumlu ivmenin sürdürülmesi ve olumlu gündem üzerinden ilerletilmesi için 18 Mart mutabakatının tüm yönleriyle gözden geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

TEK SOMUT BAŞLIK 3 MİLYAR EURO YARDIM

Zirvede Türkiye konusunda alınan kararların öne çıkan unsurları şunlar:

MALİ DESTEK: AB Komisyonu’nun Suriyelilere ev sahipliği yapan ülkelere yönelik mali destek önerisi kabul edildi. AB Komisyonu yasal önerisini hazırlayacak. Bu bağlamda Türkiye’ye 2024’e kadar 3 milyar Euro aktarılacak.

STRATEJİK ÇIKAR: Türkiye ile işbirliğine dayalı ilişki geliştirmenin AB’nin stratejik çıkarına olduğu görüşü yinelendi. Türkiye’yle kademeli, orantılı ve geri çevrilebilir bir angajmana hazır olunduğu tekrarlandı.

DOĞU AKDENİZ: Gerginliğin düşmesinden duyulan memnuniyet ifade edildi ve bunun sürmesi istendi.

GÜMRÜK BİRLİĞİ: AB mevcut anlaşmadaki sorunların aşılmasına ve tüm üyelere uygulanmasına öncelik veriyor. Bununla birlikte güncellemeye yönelik yetkilendirme için AB Konseyi’nde teknik çalışmalar başlatıldı. Yetkilendirme zaman alacak.

ÜST DÜZEY DİYALOG: Sağlık, iklim krizi, terörle mücadele gibi konularda yüksek seviyeli diyalog toplantıları düzenlenmesi için hazırlıklar sürüyor.

İNSAN HAKLARI: Hukukun üstünlüğü ve temel haklar ile özgürlükler alanlarında eleştiride bulunan AB, bu konularda diyaloğun AB-Türkiye ilişkilerinin bir parçası olduğunu belirtti.


Bu başlıkların hepsi hikaye bunu anlamak için filozof olmaya gerek yok.AB yıllardır üyelik için bekletiyor. Türkiye'nin AB'ye girmeye ihtiyacı yok. AB’nin ihtiyacı var.

Siz frene basın onlar yalvarsın.Mevlüt Çavuşoğlu bu yazıları ve taktikleri biliyor olmalıdır. Sonuçda tecrübeli bir bakan.

Rest çekme zamanı geliyor artık. AB ülkeleri iyi polis kötü polisi oynuyor.

Sevgiler selamlar 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.