AMERİKA (ABD) HABERLERİ Haber Girişi : 03 Haziran 2021 06:40

ABD, 3 Bulgaristan vatandaşını ve 64 şirketi kara listeye aldı

ABD, 3 Bulgaristan vatandaşını ve 64 şirketi kara listeye aldı
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 3 Bulgaristan vatandaşını ve yönettikleri 64 şirketi 'derin yolsuzluk bağlantıları' nedeniyle kara listeye aldı.


Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kararın bakanlık tarafından yolsuzluk konusunda tek kalemde atılmış en büyük adım olduğu vurgulandı.

Açıklamada işadamı Vassil Kroumov Bozhkov'un, Rus liderlerin Bulgar hükümeti üzerinde etkili olabilmesi için bir kanal açma planı olduğu gerekçesi ile yaptırım lisesine alındığı vurgulandı.

Bozhkov'la birlikte eski milletvekili Delyan Slavchec Peevski ve eski bürokrat Ilko Dimitrov Zhelyakov'un ve bu üç ismin ya sahibi oldukları ya da kontrol ettikleri 64 şirkete yaptırım uygulanacağı belirtildi.

Yaptırım listesine alınan kişi ve şirketlerin Amerikan finansal sistemine erişimi engelleniyor, ABD'de bulunan varlıkları donduruluyor ve Amerikan vatandaşlarının bu kişi ve kuruluşlarla iş yapması engelleniyor.


Muharrem Seren 

Avrupa Haber Son Dakika 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.