SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 23 Kasım 2018 09:06

Adil Çelik, 900 işsiz için iş kapısını açtı!

Adil Çelik, 900 işsiz için iş kapısını açtı!
Balıkesir Milletvekili Çelik müjdeli haberi verdi. İŞKUR'un Toplum Yararına Program kapsamında çalıştırdığı kadrolara ek 900 kişi daha eklendi. Bu işten yararlanmak için 18 yaşını bitirmek yeterli!


Balıkesir Milletvekili Av. Adil Çelik, yaptığı açıklamada, Balıkesir İŞKUR Müdürü Nazım Balcı ile yaptığımız istişareler neticesinde Balıkesir'deki kurumlarımızın TYP ihtiyaçlarını belirlediklerini söyledi. 
İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkunya ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen ile görüşerek Balıkesir'de çeşitli kurumlarda değerlendirilmek üzere 900 kişilik ödeneğin geldiğini duyurdu. 


Başvurular için yakın zamanda İŞKUR il müdürlüğümüz tarafından ilana çıkılacağını belirtti.

Toplum Yararına Program (TYP)  hakkında da bilgi veren Çelik;  "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır. " dedi.

Katılım Şartları ise; Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli ve malul aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak. (Açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

Av. Adil Çelik, “Yıl bitmeden 900 kişilik olan ödeneğe ilave yeni kontenjan çıkarmak için görüşmelerimize devam ediyoruz. İnşallah Balıkesir’imiz için hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Balikesimnet

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.