FRANSA HABERLERİ Haber Girişi : 23 Nisan 2018 22:36

Afra Voyages Davasında Tazminat Kararı Çıktı

Afra Voyages Davasında Tazminat Kararı Çıktı
Afra Voyages şirketinde toplam 18 yıl boyunca çalışan ve firma tarafından haksızlığa uğratıldığı gerekçesi ile firmaya dava açan Ahmet Yıldızhan: "Hissedarı olduğum şirket tarafından tüm haklarım elimden alınarak işten çıkartıldım.
Mahkemeye gitmek zorunda kaldım mahkemede firmayı haksız bularak tazminat ödemesine hüküm verdi, hisselerimin haksız ve usulsüz olarak alınması ise başka bir davanın konusu avukatlarım bu konuda çalışıyor. Gasp edilen hakkımı sonuna kadar arayacağım bu kararda olduğu gibi o davadada eninde sonunda adalet tecelli edecektir hak yerini bulacaktır. Adalete güveniyorum." Dedi 18 yıllık Afra Voyages müdürü ve hissedarı Ahmet Yıldızhan'ın Afra Voyages sahibi Ahmet Oğraş tarafından hiçbir  gerekçe gösterilmeden işten atılması ile başlayan davanın 05-12-2017 günü son duruşması  Pariste'ki mahkemede görülmüştü. Davanın nihai kararı ise 16-01-2018 de açıklandı.

18 yıllık emek verdiği şirketten hiçbir gerekçe gösterilmeden mağdur edilerek işten atılan Ahmet yıldızhan konu hakkında gazetemize bilgi verdi: Ahmet Yıldızhan: "Ahmet Oğraş Türk toplumunda çıkan bir takım ciddi iddialar nedeni ile beni susturmaya çalıştı. Benim kendisi ile ticaret dışında herhangi bir bağlantım yok. Oğraş ile ilgili toplumumuz tarafından bilinen tüm iddiaları araştıracak olan ise yetkili makamlar ve ilgili muhattablarıdır,sivil toplum kuruluşunda görev almak hiç kimseyi dokunulmaz kılmaz herkes hukuk önünde eşittir. "18 Yıldır hissedarı olduğum bu şirkette yöneticilik görevi yaptım  hakkettiğim izinlerimi dahi kullanmadım, yüksek fedakarlıklarla şirketin kalkınması için geceli gündüzlü çalıştım. Afra Voyages sahibi Olan Ahmet Oğraş fiili olarak şirketin çoğunluk hissedarı ve sahibi olsada tüm yetki ve sorumluluk insiyatifi üzerime alarak çalıştım, zaman zaman Oğraş hakkında çıkan kamuoyundaki ciddi söylenti ve iddialar benimde kulağıma çok defa gelmesine rağmen işlerime odaklandığım için fazla detaylarını kendisine sormadım. Ahmet Oğraş hakkındaki iddialar giderek her geçen gün fazlalaştı: Oğrasın  sivil toplum kuruluşlarındaki görevlerini kötüye kullandığı ve yolsuzluk iddialarına kadar ilerledi, bu konulardan duyduğum rahatsızlıkları dile getirerek kendisi ile konuşmaya çalıştığımda benim bu konularla ilgilenmememi soru sormamam gerektiğini söyledi, beni susturmaya çalıştı, tazminatsız işten çıkartmak sureti ile cezalandırmayı tercih etti. Firma sahibi Ahmet Oğraş ile aramızda kişisel hiç bir husumet olmadığı halde toplumumuzun rahatsızlık duyduğu konuları ve iddiaları sorduğum için beni işten çıkarttığını düşünüyorum. Bu aşamadan sonra ise hukuk mücadelem başladı kendisini mahkemeye verdim davamız mahkemede  görüşüldü mahkeme nihai kararda onu haksız bularak tazminat ödemeye hükmetti. Hisselerimin usulsüz olarak alınması konusunda ise dava süreci devam ediyor, sonuna kadar kukuki yollardan hakkımı arayacağım."  şeklinde konuştu.

hakkında bir çok ciddi iddialar bulunan Afra Voyages Firma sahibi Ahmet Oğraş'a ve avukatına dava hakkında yöneltilen sorular ise yanıtsız bırakıldı. Ahmet Oğraş ve avukatı cevap hakkını kullanmak istemedi.



Kaynak:
Turkish Press Gazetesi
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.