SİYASET Haber Girişi : 21 Kasım 2018 12:32

Ak Parti Ilk Büyüksehir Belediye Baskani Adayini Açıkladı...!

Ak Parti Ilk Büyüksehir Belediye Baskani Adayini Açıkladı...!
AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının mevcut başkan Menderes Türel olduğunu açıkladı.

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında yaptığı açıklamada İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok şehirde belediye başkan adaylarının belli olduğunu söyledi.Antalya Menderes Türel...Kurtulmuş, 'Siyasi etik gereği söylememiz doğru olmaz. Bunun ne zaman ilan edileceği genel başkanımızın takdirindedir' dedi.

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı Menderes Türel kimdir? 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday olan Menderes Türel kaç yaşındadır ve memleketi neredir? İşte başarılı siyasetçi Türel'in biyografisi...

Menderes Türel 11 Temmuz 1964 senesinde dünyaya gelmiştir. Türeş, doğma büyüme Antalyalıdır. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Antalya’da tamamladıktan sonra İngiltere’de gazetecilik eğitimi almıştır. 

Üniversiteden mezun olduktan sonra uzun yıllar boyunca Antalya’da gazeteci olarak çalıştı ve çeşitli basın ve yayın kuruluşları tarafından birçok kez yılın gazetecisi olarak ödüllendirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Menderes Türel işine verdiği özveri ile kısa sürede kariyer basamaklarını tırmandı.

 

 

KARİYERİ


1992 yılında, 28 yaşındayken Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclisi üyeliğine seçildi.

Daha sonra 21 Kasım 1987 ve 25 Kasım 1999 tarihleri arasında ATSO Yönetim Kurulu Başkan vekilliği görevini yürüttü.

9 Kasım 2001 tarihinde yapılan oda seçimlerinin ardından 14 Kasım 2001 tarihinde üstlendiği Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini 22 Ocak 2004 tarihine kadar sürdürdü. Bu tarihte, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmak için Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldı.

 

 

SİYASİ HAYATI

28 Mart 2004 Türkiye yerel seçimleri'nde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler daimi üyeliği yapmıştır. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri'nde AKParti Antalya 2. sıra milletvekili adayı olarak seçimleri kazanarak TBMM'ye girmiştir. Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

30 Eylül 2012'de AK Parti MKYK'sına seçilmiştir.14 Aralık 2013'te Antalya İl Başkanlığın düzenlediği akşam yemeğinde Başbakan Erdoğan tarafından Antalya AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu açıklandı.

30 Mart 2014 Türkiye yerel seçimleri resmi olmayan kesin sonuçlarına göre en yakın rakibi ve mevcut belediye başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ı 23 bin oy farkla geçerek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir dönem aradan sonra tekrar seçilmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde tekrar AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı gösterilmiştir.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.