ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 02 Kasım 2018 17:35

Alman hükümeti AfD'nin "yanlış haberlerine" karşı uyardı

Alman hükümeti AfD'nin
Almanya'da sağ popülist AfD, BM'nin düzenli ve güvenli göç için ilk küresel anlaşmasına olan BM Göç Anlaşması’na karşı kampanya başlattı. Dışişleri Bakanlığı yanıltıcı propaganda ile mücadele edileceğini duyurdu.

Almanya'da sağ popülist AfD, BM Göç Anlaşması'na karşı kampanya başlattı. Dışişleri Bakanlığı yanıltıcı propaganda ile mücadele edileceğini duyurdu. Birleşmiş Milletler'in (BM) Aralık ayında onaylanması planlanan Göç Anlaşması Almanya'da da tartışmalara yol açtı. Almanya Dışişleri Bakanlığı, anlaşmaya karşı çıkan sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisinin yaydığı yanlış haberlere karşı harekete geçti.

Medyaya yansıyan haberlere göre, Dışişleri Bakanlığı yanlış bilgiler yayarak anlaşmaya karşı cephe oluşturmaya çalışıldığını ve öncelikle AfD tarafından yürütülen kampanyaya karşı çıkılacağını duyurdu.

"Tümüyle gayrı ciddi iddialar"

Sağ popülistler Alman hükümetinin anlaşmayı imzalayarak, "göçün hızlanmasını ve katlanarak artmasını kabul edeceğini" öne sürüyorlar.

Anlaşmanın hazırlık çalışmalarına katılan Dışişleri Bakanlığı bu iddiayı reddederek, göç anlaşması ile bazı ülkelere gelen göçmen sayısının artacağının öne sürülmesinin "tümüyle gayri ciddi" olduğunu ve anlaşmanın hedefine de ters düştüğünü duyurdu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.