ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 19 Kasım 2021 02:44

Almanya'da vaka sayıları arttı, yeni kısıtlamalar yolda

Almanya'da vaka sayıları arttı, yeni kısıtlamalar yolda
Almanya günlük vaka sayısında dünyada ikinci sıraya çıkması tedbirlerin artırılmasını gündeme getirdi. Koalisyon kurma hazırlığı yapan partilerin hazırladığı tasarı bugün mecliste oylamaya sunulacak. Tasarı aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar da içeriyo

 Bir hafta önce günlük vaka sayısı 39 bin 676 iken bugün 52 bin'in üzerine çıktı. Virüsten günlük ölümler de 300'e yaklaşıyor.

YENİ TEDBİRLER GÜNDEMDE

Corona virüs vakalarının tırmanışa geçtiği ülkede salgına karşı önlemlerin artırılması planlanıyor.

Başbakan Angela Merkel ile eyalet başbakanlarının yapacağı toplantıda, salgının dördüncü dalgası ile mücadelede eyaletler arasında ortak bir çizgi aranacak.

Koalisyon hükümeti kurma hazırlığı yapan Sosyal Demokrat Parti Yeşiller ve Hür Demokrat Parti tarafından hazırlanan corona önlemlerine ilişkin planlar da yine Federal Meclis'te oylamaya sunulacak.

AŞISIZLARA YENİ KISITLAMALAR

Hazırlanan tasarı, özellikle aşı olmayanlara yönelik kısıtlamalar içeriyor.

Tasarı uyarınca eyalet yönetimleri salgının durumuna göre sokağa çıkma kısıtlaması uygulayabilecek. Ancak gösteri yapma ve dini faaliyetler bu yasak ve kısıtlamaların dışında kalacak.

Temel ihtiyaç ürünleri satmayan mağaza ve dükkanların veya okulların kapatılması ise öngörülmüyor.

Corona test sonucu ile Covid-19 geçirdiğine veya aşı olduğuna dair belgelerde sahtecilik yapanlara ağır cezalar getirilmesi de planlanıyor. Sahte belgeleri hazırlayanlara üç aydan beş yıla kadar hapis cezası verilebileceği belirtiliyor

Aşı olanların sayısı artırılmadan, planlanan bu önlemlerin ne kadar etkili olacağı da tartışılıyor.

Almanya'da 12 yaş üzeri nüfusun yüzde 67,6'sı aşılarını tamamladı.

Ancak Delta varyantının yayılması nedeniyle salgının aşılabilmesi için nüfusun en az yüzde 80'inin aşı olması gerektiği belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.