ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 06 Mayıs 2020 12:30

Almanya Hamburg da Kadına Şiddete karşı tek yumruk oldular.

Almanya Hamburg da Kadına Şiddete karşı tek yumruk oldular.
Almanya’nın liman kenti Hamburg’da Coronavirüs’ü salgınına rağmen bir araya gelen yaklaşık 250 kişi, kadına karşı şiddeti protesto ettiler.

“Şiddete Karşı Hamburg Kadın İnisiyatifi’nin” çağrısıyla düzenlenen mitinge, inisiyatif adına Leyla Kaya, Sol parti Hamburg Eyalet Meclisi milletvekili Cansu Özdemir, Kuzey Almanya Alevi dernekleri üyeleri, STK üyeleri, demokratik örgütlerden ve   kadın inisiyatiflerinden üyeler erkek şiddetine karşı tepkilerini dile getirdiler.

Yaşanan Covid 19 krizine rağmen, kısa sürede bir araya gelen kadın ağırlıklı göstericiler, olayın cereyan ettiği evin önünde yaptıkları konuşmalarda, kadına karşı uygulanan şiddetin politik olduğuna vurgu yapılarak, kadının sürekli bu türden şiddet olaylarına maruz kaldıkları dile getirilerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundular. Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir’de yaptığı konuşmada, “Kadınların bugün burada dayanışmalarını göstermelerini ve tepkilerini yüksek sesli dile getirmelerini çok anlamlı buluyorum. Bu türden kadına karşı şiddet olaylarına dur demeliyiz.  Ben partim adına önümüzdeki günlerde mecliste baskı ve şiddet gören kadınların daha kapsamlı korunması konusunda yasa önergesi vereceğim” dedi.

Önümüzdeki çarşamba günü Altona semtinde saat 17:00’de Mercado ününde tekrarlanacak olan mitinge geniş katılımın sağlanması konusunda miting alanında bulunan herkese çağrı yapıldı.

Mitinge Lurup semtinde oturan Malatyalı Nazlı Kargın ve tekerlekli sandalyedeki kızı Cansu’da katılarak insanı dehşete düşüren olaya karşı tepkilerini gösterdiler.

LURUP’TA CEREYAN EDEN KORKUNÇ AİLE FACİASI

Geçen 1 Mayıs Cuma günü akşam saat 17:15 sularında Luruper Hauptstr sokağı üzerinde meydana gelen olayda, Kalender E (49) çocukların velayetiyle ilgili eski eşinin evine giderek, burada eski eşi M.S (40) ile tartışmaya başlar. Tartışma sonucu zanlı ayrıldığı eski eşi M.S’yi  hunharca bıçaklayıp, 10 yaşındaki oğlunun üzerine benzin döküp yakarak, evi ateşe verir.  Luruper Hauptstr sokağı üzerinde meydana gelen olayda, anne ve 10 yaşındaki oğlu ambulans helikopterle ağır yaralı olarak hastahaneye kaldırılır.   Alevlerden yaralanan zanlı ve olay anında evde bulunan 12 yaşındaki kızı da dumandan zehirlenerek hastahaneye kaldırılarak tedavi altına alınırlar.

Tüyler ürperten bir aile dramının yaşandığı apartmanda dumandan zehirlenen 18 apartman sakini de hastahaneye kaldırılır.

BAZI İTFAİYECİLER VE POLİS MEMURLARI ŞOKA GİRERLER!

Olay yerine görevli olarak giden polis ve itfaiye ekibinden bazı görevliler gördükleri manzara karşısında ağlayarak şoka girerler. Mesleklerinde bu tür benzer olaylara tanık olan polis ve itfaiyecilerden bazıları babası tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan çocuğun durumunu gördüklerinde, bu içler acısı duruma dayanamayıp sinir krizi geçirerek gözyaşlarına hâkim olamazlar.

ALMANYA’DA ŞİDDET KURBANI KADINLAR

Almanya’da 2018 yılında 114 bin kadın fiziki şiddete maruz kaldı. Almanya Federal Aile Bakanı Franziska Giffey, Almanya’da 2018 yılında 114 bin 393 kadının fiziki şiddete maruz kaldığını ve ülke genelinde işlenen 386 cinayetin 122’sinin kadın cinayeti olduğunu açıkladı.

Kadın cinayetlerinde bir önceki yıla oranla küçük bir azalma olmasına rağmen şiddete uğrayan kadınların sayısında artış gözlendiğini bildiren Bakan Giffey, eşleri tarafından fiziki şiddet uygulananların arasında 26 bin erkek olduğunu aktardı. Bakan Giffey, şiddete uğrayanların yalnızca yüzde 20’sinin yardım talebinde bulunduğunu tahmin ettiklerini, bu nedenle şiddet mağdurlarının sayısının istatistiklerde belirtilenden çok daha yüksek olduğunu varsaydıklarını ifade etti.

Almanya’da 2019 yılı kadın cinayeti verileri henüz açıklanmazken, 2015 yılında 135, 2016 yılında 155 kadın öldürüldü. 2017 yılında 147, 2018 yılında ise 122 kadın cinayeti işlendi. Öte yandan Almanya’da geçen yıl 136 çocuk uğradığı şiddet sonucu yaşamını yitirdi. Şiddet kurbanı çocukların neredeyse yüzde 80’inin 6 yaşından küçük olduğu öğrenildi. Cinsel şiddete uğrayan çocukların sayısı ise yaklaşık 14 bin olarak kaydedildi.

Kaynak:Haber.com.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.