ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 04 Haziran 2022 06:32

Almanyada tren kazası dört kişi yaşamını yitirdi 30 yaralı

Almanyada tren kazası  dört kişi yaşamını yitirdi 30 yaralı
Almanya’nın Bavyera eyaletinde meydana gelen tren kazasında en az dört kişinin öldüğü, 30 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde bir yolcu treni raydan çıktı. Garmisch-Partenkirchen bölgesinde meydana gelen tren kazasında en az dört kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Yetkililer, kazada 30 kişinin yaralandığını, bunlardan 15'inin hastanede tedavi gördüğünü kaydetti.

Kurtarma çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan bir Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü, “Görebildiğimiz kadarıyla tüm yolcular trenden tahliye edildi’’ ifadelerini kullandı. Sözcü, arama kurtarma ekiplerinin hala büyük tehlike arz eden kaza yerini ve vagonları bir kez daha arayacaklarını sözlerine ekledi. 
Kaza meydana geldiği sırada söz konusu trenin oldukça dolu olduğu belirtilirken, kazanın okul çıkış saatine denk gelmesi nedeniyle trende çok sayıda öğrencinin de bulunduğu tahmin ediliyor. 

Ulaştırma Bakanı: Trajik görüntüler

Münih yönünde seyretmekte olan trenin raydan çıkmasına neyin neden olduğu henüz bilinmiyor. Kazada bazı vagonların devrildiği ve Garmisch-Partenkirchen'deki kayak merkezinin kuzeyinde bir setten aşağı yuvarlandığı, çok sayıda yolcunun bu esnada camlardan fırladığı kaydedildi. 

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, Garmisch-Partenkirchen’den gelen görüntüleri, "trajik" olarak nitelendirdi. Şu an için olayın boyutlarına ilişkin yalnızca tahmin yürütülebildiğini belirten Bakan, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Wissing, demiryollarıyla yakın iletişim ve dayanışma halinde olduklarını, Bakanlık’tan uzmanların kaza nedenine ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerle birlikte olay yerinde olduğunu ifade etti. 

DW,AFP,dpa/SÖ,HT

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.