ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 13 Ocak 2021 11:26

Almanyada Ulaşım ve marketlerde FFP2 maske zorunlu oldu

Almanyada Ulaşım ve marketlerde FFP2 maske zorunlu oldu
Almanya'nın Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder, Eyalet Meclisi tarafından alınan yeni karar doğrultusunda Bavyera eyaletine 18 Ocak’tan itibaren toplu taşıma araçlarında ve perakende satış yapılan mağazalarda "FFP2" tipi maske takma mecburiyeti getiri
Almanya'da corona virüsü (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında araştırmalar devam ediyor.  Almanya’nın Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder, Eyalet Meclisi'nde düzenlenen kabine toplantısının ardından Covid-19 önlemleri hakkında yeni kararlar hususunda yorum yapacaktı.

 Başkan Söder, Almanya’nın Bavyera eyaletinde 18 Ocak tarihi itibariyle toplu taşıma araçlarında ve perakende satış mağazalarında “FFP2 tipi maske takma mecburiyetinin getirildiğini açıkladı.

 Şu ana kadar Halkin kullandığı maske Lerin başkalarını korumak için kullandığını ve FFP2 maskelerinin çevredeki insanların yanı sıra sırasını, hedeflerinin toplu taşıma araçlarının ve açık olan alışveriş yerlerinin satış güvenliğini arttırmak olduğunu belirtti.

 Söder açıklamada, "Günlük yaşamı daha güvenli hale getirmek istiyoruz.  FFP2 maskesinin zorunlu olmasının nedeni budur.  Normal topluluk maskeleri başkalarını korumak için, FFP2 maskeleri ise sizi korudu ”ifadelerini kullandı.

 Aynı zamanda corona virüsünün mutasyona uğramasının ve virüsün yayılma hızının iletildiğini aktaran Eyalet Başkanı Söder, salgına karşı yapıştır ve sabırlı olmak gerektiğine dikkat çekti.

 Mutasyona karşı yarış halinde rekabet da ifade eden Başkan Söder, “Mutasyona karşı karşı yarışeliyiz.  Bundan sonra da yaşlılar ve huzurevlerindeki hizmetler için aşı ihtiyacının önemini bir kez daha tekrarlamak istiyorum ”ifadelerini kullanarak aşılamaların önemine bir kez daha değindi.

 Söder ayrıca, komşu ülkelerden Bavyera’ya gelen yolcular için haftalık test zorunluluğunun tekrar tekrar getirileceğini duyurdu.  Daha önce bu karar, Bavyera İdare Mahkemesi tarafından bozulmuştu.  
(Iha)
Avrupa Haber 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.