ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 22 Nisan 2023 21:56

Almanyada yetkililer

Almanyada yetkililer
Almanya'da, yetkililer evsiz insanları para istemekten alıkoymak için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya, evsizlere para vermenin, onların barınma sorunlarını çözmeyeceğini, hatta daha kötü hale getirebileceğini savunuyor.

Almanyada "Hinz&Kunzt" dergisi  Hamburg polisinin şehir merkezindeki dilencilere ve evsizlere karşı son zamanlarda daha sık işlem yaptığını bildirdi.

Hamburg Sosyal İşler Senatörü, Melanie Leonhard, evsizlere para vermek yerine onlara gıda, su ve kıyafet gibi temel ihtiyaçları sağlamanın daha faydalı olduğunu belirtti. Leonhard, "Evsizlerin barınma, sağlık ve iş bulma gibi temel ihtiyaçlarına odaklanmak zorundayız" dedi. Bununla birlikte yetkililer sokaktaki dilencilere para vermek yerine şehirdeki evsizlerle ilgilenen derneklere bağış yapılabileceğini belirtti.


Almanya sokaklarında birçok dolandırıcının 'engelli' taklidi yaparak para istediği ortaya çıktı. Yetkililer bu kişilere para vermenin yasa dışı olmadığını ancak tavsiye edilmediğinin altını çizdi.

Evsizlik konusu, Almanya'da son yıllarda artan bir sorun haline geldi. Federal Hükümet, evsizlerin sayısının 2018 yılından bu yana yüzde 18 arttığını açıkladı.(Arti49)

Muharrem Seren 

www.avrupahaber.net 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.