ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 14 Kasım 2022 22:48

ANTEP VE URFA TANITIMINA YOĞUN İLGİ

ANTEP VE URFA TANITIMINA YOĞUN İLGİ
DİTİB Türk İslam Birliği Duisburg Wanheimerort derneğinin kadın kolları tarafından geleneksel olarak düzenlenen şehir tanıtım sırası Gaziantep ve Şanlıurfa'ya gelince, program da adeta “Kadınlar Sıra Gecesi“ne dönüştü.
DİTİB Türk İslam Birliği Duisburg Wanheimerort Derneği Kadın Kolları'nın geleneksel olarak düzenlediği şehir tanıtımının sıradaki kentler, Gaziantep ve Şanlıurfa oldu. Dernek binasında hazırlanan Gaziantep ile Şanlıurfa Tanıtım Günü, dernek üyeleri ve misafirlerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.
 
“AMACIMIZ ÜLKEMİZİN KENTLERİNİ ALMAYA'DA TANITMAKTIR”
 
Tanıtımın açış konuşmasını yapan Kadın Kolları başkanı Derya Öte, ülkemizin iki güzel şehri hakkında kısa bilgiler anlattı ve ‚Amacımız Türkiye’nin kentlerini, yöreleri ve kültürünü tanıtmak, gençlerimize tarihlerini, geleneklerini öğretmektir. Kadınlara yönelik kültürel etkinliklerimiz artarak devam edecektir” mesajını verdi.
Gaziantep ve Şanlıurfa’nın tarihi ve kentin özellikleri hakkında bir sunum ve slayt gösteriminin ardınan konuklar, sıra gecesi geleneğini yaşatmak adına yöresel yemekleri tattılar ve yöresel türkülere eşlik ettiler.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.