AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 12 Temmuz 2016 10:56

(Avrupa Birliği) AB 18 bin yerine 798 sığınmacı aldı..!

(Avrupa Birliği) AB 18 bin yerine 798 sığınmacı aldı..!
Anlaşmaya göre, Türkiye'ye gönderilecek her sığınmacının yerine AB ülkeleri bir sığınmacı kabul edecekti. AB ülkelerinin bugüne kadar 18 bin sığınmacı alması bekleniyordu ancak aldıkları sığınmacı sayısı sadece 798 oldu.

Almanya'da yayımlanan "Rheinische Post" gazetesinin haberine göre, Türkiye ile AB arasında imzalanan sığınmacı anlaşması şimdiye kadar beklenen sonucu vermedi. 

Mart ayı sonunda imzalanan anlaşmaya göre, Avrupa Birliği ülkelerinin şimdiye kadar 18 bin sığınmacıyı kabul etmesi bekleniyordu. Ancak AB'nin şu ana kadar kabul ettiği sığınmacı sayısı sadece 798 oldu. 

"Rheinische Post"un Alman hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberde, nisan ayından bu yana Almanya'nın kabul ettiği sığınmacı sayısı da sadece 294. 

Söz konusu dönem içerisinde Yunanistan'dan Türkiye'ye gönderilen sığınmacı sayısı ise sadece 468. Yunanistan, Suriyeli sığınmacıları Türkiye'ye göndermekte zorlanıyor.

Suriyeliler mülteci başvurusunda bulunuyor. Resmi işlemler yavaş ilerlediği için sığınmacıların Türkiye'ye iade edilmesi gecikiyor.

Türkiye ile AB arasında yapılan sığınmacı anlaşmasına göre, Avrupa Birliği ülkeleri bir yıl içerisinde 72 bin sığınmacı kabul edecekti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.