AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 30 Temmuz 2020 21:11

Avrupa Birliği AB seyahat uyarısı listesini güncelledi

Avrupa Birliği AB seyahat uyarısı listesini güncelledi
Avrupa Birliği (AB), Covid-19 salgını sonrası normalleşme kapsamında ilan ettiği yolculuk yasağıyla ilgili listesini güncelledi ve Cezayir’i “güvenli listeden” çıkardı.

AB büyükelçilerinin, Kuzey Afrika ülkesi Cezayir’de son dönem Covid-19 vakalarının artması üzerine bu yönde bir karar aldığı bildirildi.

AB’de, ABD vatandaşlarına yönelik yasağının sürdürülmesi görüşü benimsendi. Çin vatandaşlarının birlik ülkelerine alınması konusunda ise Pekin hükümetinin, AB vatandaşlarına yönelik tavrına göre bir politika belirlenmesi kararlaştırıldı.

Avustralya, Kanada, Gürcistan, Japonya, Fas, Yeni Zelanda, Güney Kore, Tunus, Uruguay, Ruanda yine güvenli listede yer aldı.

Hangi ülke vatandaşları AB’ye girebiliyor?

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu aldığı ortak kararla Covid-19 sonrası normalleşme süreci kapsamında 1 Temmuz’da Schengen dışındaki 15 ülkeye daha sınırlarını açtığını açıkladı.

Buna göre Avustralya, Kanada, Japonya, Yeni Zelanda, Cezayir, Gürcistan, Karadağ, Fas, Rwanda, Sıbistan, Güney Kore, Tayland, Tunus, Uruguay ve Çin vatandaşları AB ülkelerine seyahat edebilecek.

AB Komisyonu yetkilileri söz konusu listenin her iki haftada bir yenileneceğini belirterek seyahat sınırlamasının hızla kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

Başta Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya olmak üzere birçok AB ülkesi 15 Haziran’da seyahat yasaklarının büyük bir kısmını kaldırdığını açıklamıştı.

AB genelinde 15 Haziran’dan itibaren Schengen sınırları içerisinde seyahat yasağı tamamen kaldırıldı. Birçok AB ülkesi yurt dışı seyahat yasaklarını büyük ölçüde gevşetirken, bazı ülkere tavsiye niteliğinde gidilmemesi uyarısında bulunuldu.

Seyahat yasakları ve tavsiyeleriyle ilgili kararlar 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek ve yasağın devam ettiği ülke isimleri 15 günde bir güncellenecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.