AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 04 Temmuz 2018 22:11

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye vize muafiyeti için Kıbrıs şartı

Avrupa Parlamentosu'ndan Türkiye'ye vize muafiyeti için Kıbrıs şartı
Avrupa Birliği'nin (AB) kısmi yasama organı Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye vatandaşlarının AB vizesinden muaf tutulmasını 'Kıbrıs Cumhuriyeti'nin tanınması koşuluna bağladı.
AP'nin bugünkü gündeminde, terörizm ve büyük çaplı suçlarla mücadele için AB Polis Teşkilatı (Europol) ile Türk makamları arasında kişisel verilerin transferine dair AB ile Türkiye'nin müzakerelere başlaması konusu vardı.

Deutsche Welle Türkçe'den Kayhan Karaca'nın haberine göre bununla ilgili hazırlanan rapor 110 ret, 24 çekimser oya karşı 538 evet oyuyla kabul edildi. Raporda, kişisel verilerin transferi konusunda müzakerelere başlanmadan önce Türkiye'nin 'adalet ve içişleri alanlarında Kıbrıs Cumhuriyeti ile tam, fiilen ve ayrımcılık yapmaksızın işbirliği yapmasının gerekli olduğu' ifadesi yer aldı.

TANIMA KOŞULU

Yani AP, kişisel verilerin transferiyle ilgili müzakereler için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin tanınmasını koşul haline getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.