SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 31 Ağustos 2018 00:03

Ayvalık'da Zafer Bayramı Fener Alayına Yaklaşık sekiz bin kişi katıldı

Ayvalık'da Zafer Bayramı Fener Alayına Yaklaşık sekiz bin kişi katıldı
ZAFER BAYRAMI, FENER ALAYI KONSER VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİYLE KUTLANDI


30 Ağustos Zafer Bayramı için Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Fener Alayına binlerce kişi Ulu Önder Atatürk ve Türk bayraklarıyla katıldı. Ayvalık Belediyesi’nin örnek sosyal projelerinden Zeytin Çekirdekleri koro ve orkestrasının konseri ile renklenen Zafer Bayramı kutlaması lazer ve havai fişek gösterisiyle tamamlandı. 
Ayvalık’ta, Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları akşam fener alayı konser ve havai fişek gösterisi ile devam etti.  Gömeç Kaymakamı ve Ayvalık Kaymakam vekili Önder Coşkun, İle Garnizon Komutanı Albay Fevzi Koyuncu, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, eşi İlçe Turizm Danışma Büro Müdürü Yasemin Gençer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Belediye Başkan Yardımcıları Gökay Bacan ve Figen Güren, Belediye meclis üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı, STK ve meslek odası temsilcileri, Ayvalıkgücü Spor Kulübü  yönetim kurulu, A Takımı, akademi öğrencileri ve alt yapı takımı, Altınova Spor, Ayvalıkgücü Atletizm Takımı, Şehit ve gazi aileleri ile vatandaşların katıldığı Fener Alayında, Şef Ergün Tekincan yönetimindeki Ayvalık Belediye Bandosu eşliğinde Öğretmen Evi’nden Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş yapıldı. 300 metrelik Türk bayrağı, her yaştan sporcular tarafından taşınırken marşlara eşlik eden ve ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı ile yürüyen vatandaşlara, caddeden geçen araçlar, denizdeki tekneler korna çalarak, evlerinden ve kafelerden izleyen vatandaşlar ise alkışlarla eşlik etti. 
“O ZAFERİ KAZANAMASAYDIK BUGÜN NE OLURDU?”
Cumhuriyet Bayramı’nda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra yaptığı konuşmasında Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 30 Ağustos’un Türk tarihinin ve şanlı ordumuzun en büyük zaferi olduğunu belirterek, “1071’de Anadolu’ya Malazgirt Zaferi ile gelen Türkler, Anadolu ve etrafında devletler kurdular ama maalesef Osmanlı son dönemlerinde Sevr anlaşması ile ülkeyi teslim etti. Ancak bir milli mücadele ile bu teslimiyetten kurtulabilirdik. Anadolu’yu yurt edinmiş Türkleri Anadolu’dan atacaklardı. Nasıl ki bizi Selanik’ten, Girit’ten, Suriye’den, Makedonya’dan çıkardılarsa emperyalizm aynı şekilde Türkleri Anadolu’dan çıkarmak için bu girişime 30 Ağustos zaferi ile karşı koyduk ve Anadolu’yu tekrar yurt ettik. Tekrar Ezan sesimizi bayrağımızı ülkemizde şahlandırdık. Mustafa Kemal Atatürk, Conk Bayırında, Çanakkale’de elde ettiği zaferlerle kendini ispat ettiyse 30 Ağustos’ta stratejisi ile 6 ayda düşman cephesi geçilemez denirken 4 gün içinde düşmanı yerle bir etmiştir. Kütahya’yı, Eskişehir işgal edilirken düşmanları Anadolu’dan attı. O zaferi kazanmasaydık bugün ne olurdu diye soracak olursak kendimize, olacak şuydu; Ankara’ya kadar düşman yeni bir devlet kurmuş, emperyalist güçler Türkiye’nin kıyılarını almış, belki de Anadolu’nun tümünden bizi çıkarmış, sürmüşlerdi. 30 Ağustos onun için Türk tarihinin en büyük zaferidir. En büyük başkomutanımız da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Tarih bir kere yazılır tarih değiştirilemez saptırılamaz menfaatlere göre değiştirilemez. Türk halkı bunu her zaman bilecek ve biliyor” dedi. 
“BÜYÜK BİR ÖĞRETMENDİ, BİZE ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ”
Türklerin Anadolu’yu yurt edinirken çok sayıda şehit verdiğini belirten Başkan Gençer, “Çok şehidimiz var. Tükler bu coğrafyayı yurt edinmek için çok şehit verdik hala da veriyoruz. İçimiz yanıyor, bağrımız yanıyor. Bizi tek kurtaracak olan şey birlik, beraberlik ve bu bayrağın altında Atatürk’ün yolunda olmaktır. Herkesi kucaklayacağız. Anadolu’nun her köşesini, her mezhebini her ırkını, Türk’üm diyen herkesi. Atatürk onun için demiştir ki,’ Ne mutlu Türküm diyene’  Mustafa Kemal’in askeriyiz hem de öğrencisiyiz. Öyle bir Ata’ya sahiptik ki, sahibiz ki büyük bir devlet adamı, büyük bir komutan ve büyük bir öğretmendi. Bize çok şey öğretti. Eğitimi, kadın erkek eşitliğini öğretti. Bu ülkeye hukuku getirdi. Çağdaşlaşmak için her şeyi üniversiteyi bankalar kurdu. Dedi ki; meydanlarda kazanılan zaferler eğer ekonomi le güçlenmezse o ülke bağımsızlığını kazanamaz dedi ve bu ülke bunun sıkıntısını 1950’lerden sonra emperyalistlere tekrar teslim olarak yaşadı ama inşallah bundan sonra Türk halkı emeğiyle, tarımı ile sanayisi ile bunlardan kurtulacak ve çağdaş bir dünya ülkesi olacak Atatürk’ün yolunda. Bu kadar coşkuyu, bu kalabalığı bu kadar yıl sonra bir ülkenin insanı içinde yaşatıyorsa bu ülkeye hiçbir şey olmaz. İyi ki varsınız” dedi. 
“ATAMIZIN YOLUNDA HER GENCİMİZE HER ÇOCUĞUMUZA HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Atatürk’ün öğrettiği çağdaşlık ve eğitimin önemini Zeytin Çekirdekleri projesi ile ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Gençer, “Çağdaşlık yolunda, Atatürk’ün yolunda biz de her gencimize her çocuğumuza hizmet etmek için çalışıyoruz. 4 yıllık bir emek bu. Başta Gül Gürsoy ve Zeytin Çekirdekleri Derneğine, Kültür Müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum. 1700 çocuğa müzik ve kültür eğitimi veriyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık’ta 65 öğrencisi ve öğretmeni ile Çakmak Köyü, Akçapınar ve Altınova’da çocuklara yaz okulu yaptılar. Onlara dünyayı tanıtıyor, onların ruhunu açıyorlar. Bu çocukların bir başka grubu 23 Nisan’da, Paris’te Türkiye’yi temsil ettiler. Bizi gururlandırdılar. Emek veren tüm eğitmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Zeytin Çekirdeklerinin coşku dolu konserinin ardından lazer ve havai fişek gösterileri ilgiyle izlendi. Ayvalık’ta yaşayanlar, Zafer bayramını  ‘İzmir marşı’ başta olmak üzere marşlara eşlik ederek kutladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.