ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 18 Mayıs 2020 07:42

Başbakan Merkel'den basın özgürlüğü vurgusu

Başbakan Merkel'den basın özgürlüğü vurgusu
Almanya Başbakanı Merkel demokrasi için özgür medyanın önemini vurgulayarak, "Gazeteciler hükümet ve siyasetçilere eleştirel bir gözle bakabilmelidir" dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından ilk özgür gazetelerin yayımlanmasının yıl dönümü vesilesiyle yaptığı açıklamada, basın özgürlüğünün  önemine vurgu yaptı.

Merkel Cumartesi günü yayınlanan video mesajında, "Basın özgürlüğü bir bütün olarak demokrasimize dair bir ölçü" dedi. Korona önlemlerinin protesto edildiği bazı gösterilerde gazetecilere saldırı düzenlendiğini hatırlatan Merkel, "Demokratik toplumumuzda gazetecilere saldırılması çok talihsiz bir durum. Gazetecilerin işine saygı gösterilmeli, değer verilmeli ve desteklenmeli" dedi.

Eski Demokratik Almanya Cumhuriyeti'nde basın özgürlüğünün olmadığını hatırlatan Merkel, "Günümüzde de otoriter rejimlerde iktidara gelenler en başta basın özgürlüğüne son veriyor ve özgür gazetecilik böylece mümkün olmuyor" dedi.
Kaynak:

©Deutsche Welle Türkçe

Avrupa Haberleri 
M.Seren 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.