KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 05 Mart 2018 23:24

BAYŞAD Kahvaltıda Buluştu…

BAYŞAD Kahvaltıda Buluştu…
Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneği (BAYŞAD) geçtiğimiz hafta Pazar günü Çınar Restoran Cafede Geleneksel kahvaltı programı gerçekleştirdi.


Balıkesir Çınar Restoran Cafede düzenlenen kahvaltıda yönetici ve birçok Şair Yazar bir araya geldi. BAYŞAD üyelerinden Beyhan Tokmak’ın sunuculuğu ile başlayan programda, BAYŞAD Başkanı İrfan Ünsal, sahneye gelerek bu zamana kadar gerçekleşen faaliyetlere değindi. Derneğin son zamanlarda bir hayli zorluklar yaşadığını ifade eden Başkan Ünsal, bütün üyelere önümüzdeki günlerde BAYŞAD yönetiminin sürpriz isimlere devredileceği bilgisini verdi. 
BAYŞAD olarak bir Anı tasarım planı olan Başkan Ünsal, deneme, hikâye ve şiir dallarında üç farklı komisyon oluşturup, eserlerin komisyon onayından geçerek anıda yer alacağını ifade etti. 
Başkan Ünsal’ın konuşması ardından, üye ve yöneticiler arasından birçok isim söz alarak BAYŞAD ailesine kısa konuşmalar yaptı. 
Derneğin demirbaşlarından Emekli Polis Necmi Yaprak, Emekli Öğretmen İsmail Sarıçay, Araştırmacı Yazar Ali Rıza Özdemir, BAYŞAD Başkanı İrfan Ünsal’ın eşi Zehra Ünsal, Balıkesir Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yusuf Akgül, BAYŞAD üyelerinden Roman yazarı Aslan Torun, Balıkesir’in mihenk taşlarından Ünlü Tarihçi Aydın Ayhan, Ünlü roman yazarı Ümmiye Yılmaz Erçevik, Ünlü Roman yazarı Metin Savaş, Ali Ali Hikmet Paşa Ortaokulunda Din Kültürü ve ahlak Bilgisi Öğretmeni Aydın Akdeniz, Şair İsmet Göner gibi isimler Derneğin geçmişte yapılan ve gelecekte yapılabilecek etkinleri hakkında konuştular. 
Konuşmacılar arasında Emekli Resim Öğretmeni Mustafa Keser, haftanın önem ve anlamını binaen önce Derneğin hanımefendilerine ve daha sonra bütün kadınlara ithafen konuşarak, Kadınlar gününe değinmiş ve Kahvaltı programını renklendirmiş oldu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.