BELÇİKA HABERLERİ Haber Girişi : 23 Kasım 2015 23:36

"Ben Putin veya Erdoğan gibi bir lider değilim"

Macaristan başbakanı Viktor Orbán Politico dergisinin kendisiyle gerçekleştirdiği uzun bir röportajda Avrupa'nın geldiği noktayla ve sorunların nasıl çözülebileceğiyle ilgili görüşlerini anlattı.

Macaristan Başbakanı Avrupa'daki terör sorununun mülteci sorununun doğrudan  bir parçası olduğu kanısında. Orbán bu konuda şöyle diyor: " Şimdi kimse kabul etmek istemiyor, ancak şurası bir gerçek ki, pratikte teröristlerin hepsi mülteci. Aralarındaki fark Avrupa Birliği'ne geldikleri tarihte." 



Mülteci konusundaki tavizsiz tavırlarıyla ve konunun gündeme geldiği andan itibaren uyguladığı tel örgüler ve sınır kontrolleri gibi katı önlemleriyle "mültecilere hayır" politikasının Avrupa'daki sözcülerinden biri haline gelen Orbán şöyle devam etti: "Göçmenler ve terörizm arasında bir bağlantı olduğu "tartışmasız bir gerçek". Bu biz istesek de istemesek de ortada. Batılı liderler bunu reddediyorlar ve halkla aralarındaki uçurum da her geçen gün bu nedenle büyüyor". 

Viktor Orbán Schengen sözleşmesinden ve serbest dolaşımdan yana olduğunu, ancak bunun gerçekleşebilmesi için Avrupa'nın kendini ve dış sınırlarını koruması gerektiğini vurguladı. Macar başbakanı kendisinin Putin ya da Erdoğan gibi bir lider olmadığını, hakkındaki bu söylentinin Batılı liderler tarafından, kendisinin etkisizleştirilmesi amacıyla çıkarıldığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.