BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 26 Nisan 2020 14:53

BULGAR BAKAN: TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK VİZELER KALDIRILMALI

BULGAR BAKAN: TÜRK VATANDAŞLARINA YÖNELİK VİZELER KALDIRILMALI
Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova, ülkesinin Türkiye vatandaşları için uyguladığı vizelerin kaldırılması fikrini desteklediğini söyledi. Bakan Angelkova, Türkiye vatandaşları için özellikle turist vizelerin kalkmasının öbemli olduğunu açıkladı.

Turizm Bakanı Nikolina Angelkova bTV’ye yaptığı açıklamada, ‘Rusya vatandaşları için vizelerin kalkması fikrini destekliyorum, özellikle turist vizeler için bu önemlidir’ dedi. Nikolina Angelkova, aynı durumun Türkiye vatandaşları için de geçerli olduğunu vurguladı.

Bakan Angelkova, koronavirüs salgını sonrası yaz turizmi gerçekleşmesi durumunda Bulgaristan’a komşu ülkelerden çok sayıda turistin gelmesi beklendiğini ifade etti.

Turizm Bakanı 15 Haziran’da yaz turizm sezonunun açılmasını ve en az temmuz ve ağustos aylarına kadar devam etmesini umduğunu söyledi.

Nisan ayının başında Bulgaristan Ulusal Turizm Kurulu (UTK), Başbakan Boyko Borisov’dan Türk vatandaşları için vize kolaylığı istemişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.