BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 30 Ocak 2020 21:33

Bulgaristan'da Grip Alarmı: 14 Şehirde 1300 Okulda Eğitime Ara Verildi

Bulgaristan'da Grip Alarmı: 14 Şehirde 1300 Okulda Eğitime Ara Verildi
Bulgaristan'da grip salgınından dolayı 14 şehirdeki toplam 1300 okulda eğtim öğretime ara verildi. Salgın hastalıklar uzmanı Prof. Dr. Mira Kojuharova, Bulgaristan'daki salgının doruk noktaya eriştiğini söyledi.

Bulgaristan'daki grip salgını günden güne yayılmaya devam ediyor. Salgın alarmı verilen şehir sayısı 14'e yükselirken, en çok etkilenen şehirler arasında Türk soyluların da yoğun yaşadığı Haskova, Kırcaali de var.

Bu şehirlerin yanı sıra salgın, Sofya, Burgas, Veliko Tırnovo, Montana, Plovdiv, Küstendil, Blagoevgrad şehirlerinde görüldü. Bulgaristan genelinde eğitim öğretime 6 Şubat tarihine kadar ara verilen okul sayısının 1300'e yükseldiği öğrenilirken, enfeksiyon ve bulaşıcı hastalıklar hastanelerinde seferberlik ilan edilmiş durumda. Hastanelerde planlı  ameliyatlar , hamile kadınların rutin kontrolleri , hasta ziyaretleri de yapılamıyor.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya başta olmak üzere grip salgınının görüldüğü şehirlerde Bulgar vatandaşlar sokaklarda ve iş yerlerinde virüsten korunmak için maske takıyor.

Eczanelerde en çok arfanan şey karbon filtreli yüz maskeleri oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.