AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 28 Temmuz 2022 01:16

BULGARİSTAN VATANDAŞLARI TÜRKİYE’YE KIMLIK GİREBİLECEK

BULGARİSTAN VATANDAŞLARI TÜRKİYE’YE KIMLIK GİREBİLECEK
mhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı karar ile Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye pasaportsuz girebilmesine imkan tanındı.

Resmi Gazete’de bugün yayımlanan Türkiye Cu

Karara göre bu kişiler her 180 gün içinde 90 günle sınırlı kalmak şartıyla, kimlik kartlarıyla Türkiye’ye giriş yapabilecek.

Türkiye vatandaşlarının Bulgaristan’a girmek için ise pasaport sahibi olması ve Bulgaristan vizesi alması gerekiyor.

Bulgaristan kimlik kartı bulunan kişilerin Türkiye’ye yapacakları turistik veya transit geçişi amaçlı seyahatlere 90 gün süreli vize muafiyeti sağlandı.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bulgaristan vatandaşlarının Türkiye’ye yapacakları turistik ve transit geçiş amaçlı seyahatlere kısmi vize muafiyeti sağlandı.

En çok ziyaretçi gönderen beşinci ülke

Son yayımlanan turizm istatistiklerine göre mayısta Bulgaristan Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülkeler arasında beşinci oldu. Mayıs ayında Türkiye’ye toplam 57 bin 874 Bulgaristan turisti gelmişti.

Türk lirasının Bulgar levası karşısında değer kaybetmesi nedeniyle son 1 yılda Bulgaristanlılar Türkiye’ye adeta akın etti. Bulgaristanlıların sınır şehri olan Edirne’de alışverişlerini yaptığı görüntüler de son bir yıl içinde medyaya yansıdı.

Bugün itibarıyla 1 Bulgar levası 9,27 Türk Lirası seviyesinde bulunuyor. Son 1 yılda TL leva karşısında yaklaşık 80 değer kaybetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.