BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 24 Eylül 2021 06:59

Bulgaristanda Bağımsızlığın 113. yılını kutlandı

Bulgaristanda  Bağımsızlığın 113. yılını kutlandı
Her yıl Bulgaristan 22 eylülde kurtuluş bağımsızlık günü törenlerle kutlanıyor.


Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Bulgaristan’ın bağımsızlığının 113. yıldönümü kutlamaları için  düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Bağımsızlık bayramı  vesilesiyle yaptığı konuşmada, geçmişin bağımlılarından nihayet kopma kararlılığının, Bulgarların kendi güçlerine ve kendi kaderlerini oluşturma yeteneklerine olan özgüvenini ve inancını güçlendirdiğini vurguladı. 

Radev; Bulgar devletinin dirilişi ve zaferi, tarihi ve manevi başkentimiz Veliko Tırnovo’nun hatırasının ve ruhunun ayrılmaz bir parçasıdır. 113 yıl önce bağımsızlık ilanının eski başkentin sokaklarını ilan etmesi ve Bulgar devletinin Avrupa ve dünya sahnesinde hak ettiği ve eşit bir yere sahip olduğunu ilan etmesi tesadüf değildir. Canlanan bir Bulgaristan’ın artık kimseye tabi olmayacağı.
Rumen Radev; Bugün bile bu cesur hareket, sağlamlığı ve karakteriyle ilham veriyor. Ve bugün seleflerimizle gurur duyuyoruz, çünkü bu büyük ölçekli tarihi olay tesadüf değil. Bulgaristan’ın bağımsızlığı siyasi öngörü ve diplomatik akıl, sabır ve sağduyu ile sağlanmıştır. Kendini adamış devlet adamlarının çabalarıyla değil, aynı zamanda kendine güvenen bir halkın gücüyle inşa edilmiştir.
Bulgaristan,  Osmanlı-Rus savaşı sonrası, 13 Temmuz 1878 tarihli Berlin Antlaşmasına göre, Bulgaristan Prensliği, Osmanlı imparatorluğundan ayrıldı.
 22 Eylül 1908 tarihinde Prens Ferdinand, Bulgaristan’ı bağımsız Bulgar Krallığı ilan etti.
Avrupa Haber 
Muharrem Seren 
www.avrupahaber.net 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.