SPOR Haber Girişi : 24 Eylül 2014 17:13

Burak'tan 'kendini yere atıyor' isyanı

Burak'tan 'kendini yere atıyor' isyanı
Burak'tan 'kendini yere atıyor' isyanı Golcü oyuncu, kendisine ve G.Saray'a yönelik eleştirilere GS TV'den cevap verdi.

Galatasaray'a yönelik eleştirilerin artık dozunu aştığını söyleyen Burak Yılmaz, sarı kırmızılı camiaya, "Bizim birbirimizden başka tutunacak dalımız yok" mesajını verdi. "Kendisini yere atıyor' suçlamasına da yanıt verenGalatasaray'ın golcü futbolcusu , "65 maçta 2 penaltı almışım. Ben başkaları gibi yaygara yapmıyorum" dedi.

Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı taraftarlarla oluşturacakları birliktelikle sezon sonunda şampiyonluğa ulaşıp, dördüncü yıldızı takacaklarına inandığını da söyledi.

Gündemdeki gelişmelerle ilgili GSTV'ye açıklamada bulunan tecrübeli futbolcu, hiçbir zaman sorumluluk almaktan kaçmadığını ve futbol bıraktıktan sonra da Galatasaray'ın içinde olmak istediğini dile getirdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht ile oynadıkları maçta kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda şut çekmek yerine pas vermeyi tercih etmesiyle ilgili eleştirilere değinen Burak Yılmaz, şunları söyledi:

"Televizyonlarda ya da gazetelerde benim ağzımdan bir şeyler yazıldığı için insanlar eleştirmeye başlamış. 'Kaleye vurmaktan korktum, gol olmazsa taraftarımızın tepkisi olur' diye bir söz söylemişim. Ben kesinlikle böyle bir şey söylemedim. Asla böyle bir ruh haline de kapılmam. Hiçbir zaman korkmam. Nerede pas verilmesi gerektiğini, nerede kaleye vurulması gerektiğini çok iyi bilen bir insanım. Bu baskıyı senelerdir de kaldırabildiğimi düşünüyorum. O yüzden kesinlikle böyle bir söz söylemem. Ben asla korkmadım, asla bacaklarım titremedi, bugüne kadar asla baskı altında sorumluluktan kaçmadım."

"Yabancı-yerli hepimiz aynı forma altında, aynı başarı için koşuyoruz"

Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı takımda yerli ile yabancı futbolcuların anlaşamadığına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, "Sürekli yabancı-yerli ilişkisi, yabancılarla yerliler arasında problem olduğu gibi konular konuşuluyor. Sürekli bize o taraftan vurmaya çalışılıyor. Gerçekten Türk oyuncular olarak bu bizi çok üzüyor. Çünkü biz Türk insanının ne kadar duygusal, ne kadar misafirperver olduğunu, kendinden önce karşısındakine yardım etme isteğini çok iyi bilen insanlarız" diye konuştu.

"Ofsayt ile ilgili eleştirileri kabul ediyorum"

Tecrübeli futbolcu, maçlarda çok ofsaytta kalmasıyla ilgili eleştirileri normal karşıladığını ve kabul ettiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Ben de bu eleştirileri kabul ediyorum ama ben sürekli gol arayan, sürekli koşan bir oyuncuyum. Aklımla, fikrimle, mantığımla sürekli gole odaklandığım için oluyor. Genelde benim hatamdan, doğrudur. Ama arkadaşlarımın da belki biraz yavaş oynamasından da kaynaklanıyor olabiliyor zaman zaman. Bu, golü ne kadar kokladığım, vazgeçmediğim, korkmadan, baskı altına girmeden tekrar tekrar golü kovaladığımı gösteren bir şey. Tabii ki ofsayt konusunda biraz daha dikkat etmem gerekiyor."

Sürekli penaltı almaya çalıştığına yönelik eleştirilere katılmadığını belirten Burak Yılmaz, kendisi için 65 maçta 2 kez penaltı kararı verildiğini dile getirerek, "En son penaltının ne zaman çalındığı da belli değil. Geçen sene bana verilmeyen yüzde yüz 4 tane penaltı ve rakiplere çıkmayan 4 tane kırmızı kart var. Biz hiç bunları çıkıp konuşmadık. Başkaları gibi hiç yaygara yapmadık. Ortalığı alevlendirmedik" değerlendirmesinde bulundu.

Kendini yere attığı iddialarına katılmadığını kaydeden milli futbolcu, "Biz sadece işimizi yapmaya çalışıyoruz ama bu penaltı olayına kesinlikle katılmıyorum. İstatistikler zaten ortada. Kendimi atma olayına katılmıyorum, 65 maçta 2 tane penaltı çalınan bir oyuncunun zaten önceliği bu değildir. Eğer önceliğim bu olsaydı emin olun bu rakam çok çok daha fazla olurdu" dedi.

"Amacım futbol hayatım bittikten sonra da bu yapının içinde olabilmek"

Sözleşmesi uzatıldıktan sonra performans düşüklüğü yaşadığına yönelik eleştirileri de cevaplayan ve Galatasaray'a büyük hedefler için geldiğini vurgulayan Burak Yılmaz, "Yani 'buraya geleyim de üç beş sene para kazanayım, ondan sonra futbol hayatıma başka yerde devam edeyim' diye gelmedim. Galatasaray'a gelmemdeki amacım futbol hayatım bittikten sonra da bu yapının içinde olabilmekti" şeklinde konuştu.

"Taraftarımızdan başka kimsemiz yok"

Burak Yılmaz, sarı-kırmızılı taraftarlarla birlik olmaları gerektiğinin altını çizerek, "Ülkedeki futbol düzenini hepimiz biliyoruz. Verilen verilmeyen cezaları, yapılan yalan haberleri hepimiz görüyoruz. Böyle bir ortamda biz futbolcuların ve taraftarın birbirine sarılmaktan başka bir çaresi yok" diye konuştu.

Sezona kötü başladıklarının farkında olduklarını anlatan Burak Yılmaz, "Yeni bir düzen, yeni bir hoca, yeni bir taktik, yeni bir anlayışa adapte olmaya çalışıyoruz. Bunu da çok kısa bir sürede atlatacağımızı düşünüyorum. Taraftarımıza söyleyeceğim, bizim onlardan başka hiç kimsemiz yok" yorumunda bulundu.

Galatasaraylı taraftarların şu anda mutsuz olduğunun farkında olduklarını kaydeden Burak Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Galatasaray taraftarının, oyuncusuyla, camiasıyla bir bütün olduğunu söylüyoruz. Tepki de olabilir, destek de olabilir. Bunlar çok doğal şeyler, bunları ilk defa yaşamıyoruz. O yüzden bir küskünlük, bir kırgınlık asla söz konusu değil. Zaten Sivasspor maçıyla taraftar ve oyuncunun bir bütün olup eskiye döneceğini düşünüyorum. Böyle bir düzende tek dayanağımız birliğimiz, beraberliğimiz. Birbirimize sarılalım, destek de olsa, ıslık da olsa, her ne olursa olsun dördüncü yıldızı takacağımıza inanıyorum."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.