ÇEK CUMHURIYETI BÜYÜKELÇİLİĞİ HAFTALIK FAALIYET PROĞRAMI

2 Nisan 23

İyi Pazarlar. Aktif geçen bir haftayı geride bırakıp yine yoğun bir haftaya giriyoruz. 

30 yılı aşkın bir süredir Büyükelçiliğimize ev sahipliği yapan binamızdan yeni ve şanlı bayrağımıza yakışan çok daha büyük bir sefaret binasına taşınmaya hazırlanıyoruz. Detayları videomuzun sonunda paylaşacağız. Önce gelin geçtiğimiz haftanın çalışmalarına birlikte göz atalım. 

Sefaretimizde gerçekleştirdiğimiz tören ile Sayın Şevval Nur Büyüksolak ile Sayın Oğulcan Pehlivan’ın nikâhlarını kıydık. Nikah töreni sonrasında genç çifti tebrik ederek ömür boyu mutluluklar diledik.

Ülkemizle ilgili Çekçe bilgiler içeren www.turecko.cz internet sitesinin kurucusu Sayın Jan Juna'yi Sefaretimizde ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk. Sayın Juna'ya ülkemizin tanıtımına yaptığı katkılar için teşekkür ettik.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Prag’a gelen Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu Radyo Dairesi Başkanı Sayın Hamit Yaz, Sefaretimizi de ziyaret ederek misafirimiz oldu.

Prag’da ekonomi eğitimi alan gençlerimizden Sayın Batuhan Turan’ı Sefaretimizde ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk.

Bu hafta gerçekleştirdiğimiz ikinci nikah töreninde Sayın Nükhet Çelik ve Sayın Asım Ömer Kaya’nın nikâhlarını kıydık. Nikah töreni sonrasında yaklaşık 30 yıllık tecrübemiz çerçevesinde yeni evli çifte bazı tavsiyelerde bulunarak ömür boyu mutluluklar diledik.

Erasmus+ Okul Eğitim Akreditasyon Projesi kapsamında Kayseri’den Prag’a gelen öğretmenlerimiz Sefaretimizi de ziyaret ederek proje hakkında bilgi paylaşımında bulundular.

Prag merkezli Comenius Avrupa Kültür, Eğitim, Bilimsel ve Teknik İşbirliği Derneği’nin Başkanı Sayın Karel Muzikar ve Başkan Yardımcısı Sayın Tomas Cap’ı Sefaretimizde ağırlayarak nezaketleri için misafirlerimize teşekkür ettik.

Chervo golf aksesuar ürünleri markasının davetine katılarak davetliler ile güncel gelişmeleri değerlendirdik ve golf severleri ülkemize davet ettik.

Birinci Müsteşarımız Sayın Banu Malaman ile birlikte Çekya Ulaştırma Bakanlığı Strateji Dairesi Direktörü Sayın Ludek Sosna, Ulaştırma Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Dairesi Direktörü Sayın Michal Fridrich ve Dış İlişkiler ve AB işlerinden sorumlu Bakanlık Danışmanı Sayın Alica Delcevova’yı Sefaretimizde ağırladık. Görüşmede, Ekim ayında Prag’da düzenlenecek “28. Dünya Karayolu Kongresi”nin hazırlıklarına ilişkin bilgi edindik.

Caspian Energy Club’ın Başkanı Sayın Telman Aliyev, Başkan Yardımcısı Sayın Rasim Mahmudov, Protokol Müdürü Sayın Gunel Guliyeva, Caspian Energy Czechia Başkanı Sayın Zaur Gadirov ve EnergAzer firmasının Direktörü Sayın Suleyman Majidli ile Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt’ün de iştirak ettiği bir toplanti gerçekleştirdik. Toplantıda, Mart ayında Prag’da ve Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşmesi planlanan Caspian Energy Investment Forum hazırlıklarına dair fikir alışverişinde bulunduk.

Sayın Murathan Yıldız’ın Prag ziyareti sonrası hazırlayıp Büyükelçiliğimizle paylaştığı bu güzel Prag videosunu takipçilerimizin takdirlerine sunduk. Sanatçımıza bu vesileyle bir kez daha teşekkür ederiz.

Kadin basketbol final four maçları Prag'da oynanacak. Finale kalan dört takımın ikisinin Türk takımları olmasının haklı gururunu yaşıyoruz. 14 Nisan Cuma günü Fenerbahçe  yari finalde Italya’nın Schio takımı, Çukurova Mersin takımımız ise Çekya’nın Usk Praha takımı ile yarı finalde karşılaşacak. Bu müsabakaların sonrasında 16 Nisan Pazar günü ise final ve üçüncülük için yarışacak takımlarımıza şimdiden başarılar diliyoruz. 

 
Büyükelçilimizin Sibirske Namesti 1 adresindeki yeni hizmet binasına taşınma çalışmaları yarın 3 Nisan 2023 Pazartesi günü başlatılacaktır.
 
Taşınma süreci ve teknik çalışmaların tamamlanmasının bir hafta ila 10 gün sürebileceği tahmin etmekteyiz. Bu süreçte Konsolosluk Şubemiz mevcut binamızda yani Na Ořechovce 69, Prag-6 adresinde hizmet sunmaya devam edecek olup, acil durumlarda ilgili personelimize acil durum nöbetçi hattından (+420 777 929 971) ulaşılması mümkündür.
 
Diğer taraftan, Konsolosluk Şubemiz Çek Cumhuriyetininin resmi tatilleri nedeniyle 7 Nisan Cuma ve 10 Nisan Pazartesi günleri kapalı olacaktır.
 
Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluk Şubesi yeni adresinde hizmet vermeye hazır olduğunda ayrıca sizlere paylaşacağız.

Ülkemizde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri için bölgemizde bulunan vatandaşlarımız yeni binamızda oylarını kullanarak demokratik görevlerini yerine getirebilecekler. Yüksek Seçim Kurulu yurtdışındaki temsilcilerimizde oy kullanma tarihlerini ilan edince sizlere duyuracağız. 

Önümüzdeki hafta araştırmacı gazeteci Özgür Öztürk kardeşimizin Çekya’da Türk izleri hakkında yeni bulgularını da paylaşacağız. Haftaya Pazar buluşuncaya kadar kalın sağlıcakla.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.