AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 04 Temmuz 2022 02:31

Çek Cumhuriyeti Türk Kültür Festivalinin yankıları bu hafta da sürdü

Çek Cumhuriyeti Türk Kültür Festivalinin yankıları bu hafta da sürdü
Türkiye Cumhuriyeti Prag Büyükelçisi Egemen Bağış, haftalık olarak yayımladığı videolu mesajında, Türk kültürünü Avrupa’da tanıtmak amacıyla Çekya’da düzenlenen Türk Kültür Festivali'nin yankıları bu hafta da sürdü.
T.C PRAG BÜYÜKELÇİLİGİ 
Yoğun bir hafta sonrası birlikteyiz. Haftamızın çalışmalarına birlikte göz atalım. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin Prag Maslahatgüzarı Büyükelçi Sayın Michael Dodman ve eşinin evsahipliğinde düzenlenen ABD’nin 246. Bağımsızlık gün davetine Çek Parlamentosu’ndaki Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Milletvekili Sayın Vaclav Kral ile birlikte katılarak konuklarla görüş alışveriş imkanını değerlendirdik.

Prag’daki görevim öncesi öğretim görevlisi ve Batı Platformu Başkanı olarak görev yaptığım İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın hocamız misafirimiz oldu. Hocamızla hasret gidermenin yanı sıra, Sefaret ekibimiz ve bir kısım iş insanımızla birlikte iki ülke arasındaki eğitim ve hizmet sektörüne yönelik işbirliği potansiyellerini değerlendirdik.

Büyükelçiliğimiz tarafından bu yıl gastronomi teması ile düzenlenen Türk Kültür Festivali’nin yankıları bu hafta da  sürdü. 

Festivalimiz sırasında gerçekleşen etkinlikler vesilesiyle fındık, antep fıstığı, kuru meyve, defne yaprağı ve kekik gibi ürünlerimizi Prag’da tanıtma imkanımız oldu. 

Etkinliklerimize katılan yüzlerce misafirimize ikram ettiğimiz Türk ihraç ürünlerini temin eden Karadeniz ve Ege İhracatçılar Birlikleri ile Gaziantep Ticaret Odası’na bu vesile ile teşekkür ederiz.

Geçen yıl düzenlediğimiz kültür festivalimizin ana motifi olan Türk kahvesi ve lokumu, bu yılki festival etkinliklerimizde de ön plandaydı. 

Gastronomi temalı ikinci geleneksel kültür festivalimiz kapsamında da misafirlerimize kahve ve lokum ikram edilirken, golf turnuvasında başarılı olan sporculara ve Çekya’nın önde gelen şeflerine sponsor firmalardan tedarik edilen Türk kahvesi makineleri ve fincan setleri hediye ettik.

Bu vesileyle Festivalimize destek veren Karaca, Porland, Arzum, Beko, Kütahya Porselen, BTA ve Cakes&Bakes firmalarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Prag’da Türk gastronomisinin tanıtımına katkı vermek amacıyla festivalimize destek veren İstanbul Kebap, Anatolia Market, ve Kebap to go firmalarına da teşekkür ediyoruz. 

Bu hafta içinde Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UID) Çek Cumhuriyeti Ülke Başkanı Sayın Serdar Karaaslan’a ait Bohemia Crystal adlı markanın yeni açılan şubesini eşim Beyhan hanım ile birlikte ziyaret ederek başarılar diledik.

Pakistan’ın Prag Büyükelçisi Sayın Muhammad Khalid Jamali’nin evsahipliğinde düzenlenen etkinliğe katılarak meslektaşlarımız ve davetlilerle güncel gelişmeleri değerlendirdik.

Sefaretimizi ziyaret eden İzmir Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayın Mehmet Sıddık KAYA ile fikir alışverişinde bulunduk.

Erasmus+ projesi kapsamında Prag’a gelen Kastamonu Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenleri, ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.

Avrupa Birliği Erasmus+ programı kapsamında Prag’ı ziyaret eden Gaziantep Vedat Topcuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Bölümü, Alanya Cemile Kuyumcu Mesleki ve Teknik Lisesi ve Ödemiş Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi öğretmenleriyle öğrencilerini sefaretimizde ağırladık. Aynı zamanda misafirimiz olan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın hocamız ile genç arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunarak, başarılar diledik.

Farklı Türk ürünlerini Çek Cumhuriyeti pazarlarına sunan Vinotolia şirketinin kurucusu Sayın Salim Özhan Bozkurt ile sosyal medyada @pragligezgin rumuzu ile tanınan ve Prag’da telekomunikasyon sektöründe çalışan eşi Sayın Yağmur Bozkurt’u, Ticaret Müşavirimiz Sayın Berat Demirci Cörüt ile birlikte sefaretimizde ağırlayarak fikir alışverişinde bulunduk.

Mesajımızın sonunda bir acı haberi paylaşmak istiyoruz. Yıllardır Türk Çek İş Konseyi Başkanı olarak iki ülke arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik büyük mesai harcayan emekli büyükelçi Sayın Nazmi Akıman maalesef Hakk’a yürüdü. Nazmi Ağabeye Allah’tan rahmet, tüm aile mensuplarına başsağlığı diliyoruz. 

Önümüzdeki hafta bayramda buluşuncaya dek hepinize en içten selam, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.

www.avrupahaber.net 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.