GÜNDEM Haber Girişi : 20 Kasım 2018 16:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AİHM'in Demirtaş kararına sert tepki
AİHM'in Selahattin Demirtaş kararına değinen Erdoğan, "Bizi bağlamaz. Biz karşı hamlemizi yapar, işi bitiririz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan,  partisinin TBMM Grup Toplantısı'nın ardından  milletvekilleriyle yaklaşık 1,5 saat süren görüşmesi sonrasında gazetecilerin  gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Yarın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı görüşme  hatırlatılarak, "Görüşme sonrası yerelde yeniden Cumhur İttifakı gündeme gelir  mi?" sorusu üzerine Erdoğan, "Cumhur İttifakı konusunda her iki tarafın  açıklamalarını zaten duyuyorsunuz. O konuda herhangi bir sorun yok. Seçim  ittifakıyla ilgili konuyu da öyle zannediyorum ki her iki lider şöyle bir masaya  yatırma fırsatını bulacağız. Ne olabilir, ne yapılabilir, bunları aramızda  görüşeceğiz. Temenni ederim ki her iki taraf için de iyi olabilecek bir sonuca  varırız. Bu, bana göre tabanların da beklentisidir diye düşünüyorum." ifadelerini  kullandı.

ANKARA VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADAYLARI

"Temayül yoklaması sonrası özellikle Ankara ve İstanbul için karar  verildi mi? İsimler belli mi?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, Ankara ve İstanbul  ile ilgili temayülde çıkan neticelerin henüz önüne gelmediğini, sonuçları  yalnızca Genel Başkan yardımcıları Ali İhsan Yavuz ile Mehmet Özhaseki'nin  bildiğini belirtti. Erdoğan, çalışmalarını bu akşamdan itibaren Genel Merkez'de  yapacaklarını aktararak, "Bu çalışmalarla birlikte önce büyükşehirler olmak üzere  tüm illeri göreceğiz. Bugün, yarın, perşembe, üç gün yoğun bir çalışmam var."  diye konuştu.

Adayların ne zaman açıklanacağına ilişkin soruya Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Cumartesi olabilir, ilk takvim." karşılığını verdi.

"KARŞI HAMLEMİZİ YAPAR, İŞİ BİTİRİRİZ"

AİHM'nin Selahattin Demirtaş ile ilgili kararının sorulması üzerine  Erdoğan, "AİHM'nin verdiği kararlar bizi bağlamaz. AİHM'nin bugüne kadar  biliyorsunuz terör örgütüyle ilgili verdiği birçok karar var. Hepsi de aleyhedir.  Onun karşılığında bizim de yapabileceğimiz birçok şeyler vardır. Biz karşı  hamlemizi yaparız, işi bitiririz. Terörü gelip de Türkiye'de dizginleyen hiçbir  zaman AİHM olmadı. Terör devam etti. Yine aynı şekilde şu anda terör devam  ediyor. Faturasını, bedelini ödeyen Türk halkı." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaz aylarında ekonomide yaşanan dalgalanmanın  ardından son iki ayda Türk lirasının yüzde 20'ye yakın değer kazandığı  hatırlatılarak, "Sizin faizlerle ilgili duruşunuzu biliyoruz. Gelinen noktada bu  konuda söyleyecekleriniz var mı?" sorusu üzerine, "Görüldüğü gibi faizlerde  düşüşler devam ediyor. Faizlerdeki düşüşün de olumlu yansımasını görüyoruz."  dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.