SİYASET Haber Girişi : 07 Nisan 2018 19:55

Diyanet AKP'li imamın hakaret sitesini 'kendine dokununca' fark etti

Diyanet AKP'li imamın hakaret sitesini 'kendine dokununca' fark etti
Yönettiği haber sitesi ile başta Diyanet olmak üzere herkese olmadık iftira ve hakaretler yağdıran cami imamı meslekten ihraç edildi Kaynak: Diyanet, cemaatlere, tarikatlara ve Said Nursi'ye saldıran imamı ihraç etti .
 

Diyanet İşleri Başkanlığınca Başkanlık ile ilgili iftira içerikli bilgiler yayınlayan bir internet sitesinin kurucusu ve yöneticisi olduğu iddia edilen Kırşehir Abidin Hoca Camii İmam Hatibi Yasin Kılınç meslekten ihraç edildi.

Edinilen bilgiye göre, Başkanlık tarafından bir internet sitesinin kurucusu olduğu ve siteyi farklı isimler üzerinden yönettiği iddia edilen Kılınç'a soruşturma açıldı.

Soruşturma sonucunda sitenin sahibi olduğu tespit edilen ve Başkanlık ile ilgili iftira içerikli bilgiler yayınladığı iddia edilen Kırşehir Abidin Hoca Camii İmam Hatibi Yasin Kılınç meslekten ihraç edildi.

Özellikle de Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebelerine iğrenç iftiralar atılıyordu

Yasin Kılıç'ın "dinihaberler" adlı siteyi yönettiği ileri sürüldü. Bu sitede Diyanet hakkında sürekli olumsuz haberler yapılıyordu. Sürekli cemaat ve tarikatlar aleyhinde iftira ve yalan haberler üretiliyordu. Özellikle de Bediüzzaman Said Nursi ve Nur talebelerine iğrenç iftiralar atılıyordu. Sitenin yazarları arasında site sahibi ile aynı kafa yapısına sahip Sait Çamlıca adlı şahıs da bulunuyor.

Diyanet'e, bakan ve milletvekillerine tehdit

Cami imamı Yasin Kılıç'ın meslekten ihraç edilmesi üzerinde dinihaberler sitesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın resmini kullanarak tehdit gibi bir cevap verdi.

Sitede ismi açıklanmayan bakanlar, milletvekilleri, sendika başkanları da tehdit edilerek haklarında dosya acilacagi belirtildi.


Kırşehir'de 'dini içerikli haber yapma' iddiasıyla kurduğu siteyle özellikle hizmet camiası başta olmak üzere toplumun muhalif kesimlerine hakaret ve iftira yayınları yapan imam Diyanet'ten de kovuldu.

Havuz medyasında yer alan haberleri sitesinde yayınlayan imam, son olarak Diyanet İşleri'ni de “Erdi Karadeniz” ve “Hakkı Söyler” mahlaslarıyla yazdığı yazılarla hedef alınca AKP iktidarının hışmına uğradı. 

Başkanlık tarafından daha önce sitenin kurucusu olduğu ve siteyi farklı isimler üzerinden yönettiği şüphesiyle Kılınç'a soruşturma açmıştı.  Soruşturma sonucunda sitenin sahibi olduğu tespit edilen Yasin Kılınç meslekten de ihraç edildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.