NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 02 Temmuz 2015 00:29

Dünyada Müslüman ülkeler sıralamasında irlanda1.sırada Norveç 6. sırada

Dünyada Müslüman ülkeler sıralamasında irlanda1.sırada Norveç 6. sırada
Dünyanın 208 ülkesi arasında yapılan bir karşılaştırma sonunda İslami ideallere en çok uyan, İslam'ın emirlerine uygun toplum yapısı oluşturabilen ülkeler belirlendi.Dünyanın en Müslüman ülkeleri: İrlanda, Danimarka, Lüksemburg Norveç 6. sırada yer al
Dünyada Müslüman ülkeler sıralamasında irlanda1.sırada Norveç 6. sırada

Kur'an-ı Kerim' de yer alan islam ideallerini bir endeks sonucu hesaplayan araştırmacılar İslamiyetin öne çıkardığı idealleri yerine getiren ülkeler arasında İrlanda'nın birinci sırada yer aldığını belirtirken, Danimarka ikinci, Lüksemburg üçüncü sırada yer aldı.

Kur'an-ı Kerim' de yer alan tavsiye, ideal ve değerlere göre bir ülkede iyi işleyen kurumlar bulunması, ülkeyi yönetenlerin de halkla aynı şekilde kanunlara ve kurallara uyuyor olması, toplumun siyasi ve ekonomik özgürlük temelleri üzerine inşa edilmiş olması, toplum temelerinin oturduğu prensiplerin de ekonomik gelişmeye olanak sağlaması gerekiyor.

ABD'de bulunan George Washington Üniversitesi'nde bir araya gelen bir grup araştırmacı tarafından yapılan karşılaştırma sonunda Norveç 6. sırada yer alırken Müslüman ülkeler listenin en son sırasında yer aldı. Araştırmada öne çıkan en çarpıcı sonuç ise Kur'an-ı Kerim ideallerine uygun yaşama kıstasına en az uyan ülkenin Suudi Arabistan çıkması.

Araştırmaya göre Kur'an'daki İslam'a en uzak yaşayan ülkelerden olan Suudi Arabisten listenin 131. sırasında yer alıyor.

Araştırmacı grubun başkanlığını yapan İranlı profesör Hossein Askari İslam'ın temel değerlerinin şeriat kuralları ve dine dayalı yönetimler olmadığını söylüyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.