UKRAYNA RUSYA HABERLERI Haber Girişi : 31 Ekim 2022 09:00

Dünyanın umutla beklediği haber geldi Lavrov açıkladı

Dünyanın umutla beklediği haber geldi Lavrov açıkladı
Ukrayna savaşı son sürat devam ederken dünyanın umutla beklediği açıklama Lavrov'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Moskova'nın barış şartlarını açıkladı

Dünyanın umutla beklediği açıklama Lavrov'dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Moskova'nın barış şartlarını açıkladı.

Lavrov, Rus devlet televizyonuna verdiği bir röportajda Rusya ile Batı arasında müzakere olasılığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Newsweek'te yer alan habere göre, Lavrov, 'Bir görüşme daha düzenlemek için başka bir talepte bulunurlarsa Batılı meslektaşlarımızı dinlemeye her zaman hazırız' dedi.



İŞTE RUSYA'NIN 2 ŞARTI

Rus bakan, müzakerelerin başarılı olması için Batı'nın kabul etmesi gereken 2 şartı açıkladı.

Lavrov, Batı'nın Rusya Federasyonu'nun çıkarlarını ve güvenliğini tam olarak dikkate alması gerektiğini söyledi.

LAVROV, ikinci olarak, Batı'nın Moskova'ya tansiyonu düşürmeye yardımcı olacak bazı ciddi yaklaşımlar önermesi gerektiğini söyledi.

Rus bakan, 'Bize bu saygı ilkelerine dayalı gerçekçi önerilerle yaklaşılırsa, her zaman olduğu gibi biz de öyle yaklaşacağız' dedi.

ZELENSKİ UKRAYNA'NIN TEK ŞARTINI AÇIKLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski geçtiğimiz günlerde Kiev'in barış için tek şartını açıklamıştı.

Zelenski, savaşı sona erdirecek müzakerelerinin başlayabilmesi için Rusya’nın Ukrayna topraklarından tamamen çekilmesi gerektiğini açıkladı.

Ukrayna halkının başka formülü kabul etmeyeceğinin altını çizen Zelenski açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

'Rusyanın ülkemizden nasıl çekileceği de gelecekteki müzakereler açısından önemli. Kendileri çekilirse farklı bir masa, biz onları çarpışarak kovarsak farklı bir müzakere masası kurulacak. Seçecekleri yol sadece bizimkini değil, kendi geleceklerini de belirleyecek” dedi. Rusya’nın Ukrayna altyapısına düzenlediği saldırıların 9 bölgede 4 milyon insanı elektriksiz bıraktığını vurgulayan Zelenski, “Rusya, halkımızı bu tür yöntemlerle dize getireceğini düşünüyorsa yanılıyor” dedi. Rusya’nın seferberliğin tamamlandığı açıklamasına değinen Zelenski. “Bence acele etmesinler. Yakında ikinci bir seferberlik dalgasına ihtiyaçları olacak.'

Avrupa Haber M.Seren 

www.avrupahaber.net 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.