BULGARİSTAN HABERLERİ Haber Girişi : 18 Mart 2022 00:08

Eski Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Tutuklandı

Eski Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov Tutuklandı
Бойко Борисов арестуван Boyko Borisov tutuklandı. Vladislav Goranov, Menda Stoyanova ve Sevdelina Arnaudova da gözaltına alındı.
GERB lideri Boyko Borisov, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda tutuklandı. GERB'den birkaç kişi daha gözaltına alındı. Eylem, Laura Koveshi'nin Bulgaristan'daki suçlar için açıkladığı sinyallerle bağlantılı.

 İçişleri Bakanlığı, GERB lideri Boyko Borisov'un tutuklanmasının Avrupa Başsavcısı Laura Koveshi tarafından açıklanan  Bulgaristan'daki 120 suç sinyaliyle bağlantılı geniş çaplı bir operasyon çerçevesinde gerçekleştiğine açıklık getirdi . Birçok adreste aramalar ve el koymalar olduğu bildirildi.

 "Hukukun üstünde kimse yok"

 Eski Maliye Bakanı Vladislav Goranov, eski milletvekili Menda Stoyanova ve Borissov'un kişisel yayıncısı Sevdelina Arnaudova da dahil olmak üzere diğer birçok GERB üyesi de tutuklandı .

 Başbakan Kiril Petkov, Borissov'un tutuklanmasıyla ilgili bilgilerin yayılmasından birkaç dakika sonra, mesajının eylemle ilgili olup olmadığını belirtmeden, "Hiç kimse yasaların üstünde değildir."

GERB'nin yayıncısı Nikola Nikolov, Borissov'un gözaltına alınmadığını, sadece evinde inceleme yapıldığını iddia ediyor.

Koveshi'nin gelişinden sadece bir gün sonra

Tutuklamalar, Avrupa Cumhuriyet Başsavcılığına rekor sayıda şikayet aldığını ve 120'den fazla dava hakkında soruşturma başlattığını açıklayan Koveshi'nin gelişinden sadece bir gün sonra gerçekleşti. Ona göre, sinyaller çeşitli suçlar için - Avrupa fonlarıyla dolandırıcılık, kamu alımları, inşaat alanındaki ihlaller ve pandemi sonrası kurtarma fonları.

www.avrupahaber.net 
Muharrem Seren 
Avrupa Haber 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.