FRANSA HABERLERİ Haber Girişi : 18 Ekim 2020 23:21

Fransa'da öldürülen öğretmenle dayanışma

Fransa'da öldürülen öğretmenle dayanışma
Fransa'da başı kesilerek öldürülen öğretmen ile dayanışma için bugün ülkenin birçok kentinde gösteri düzenlendi. Radikal İslamcı motifle düzenlendiği tahmin edilen saldırı ile bağlantılı gözaltı sayısı 11'e yükseldi.

Fransa'nın başkenti Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine'de bir öğretmenin radikal İslamcı olduğu tahmin edilen bir saldırı sonucu başı kesilerek öldürülmesi ülke genelinde tepkiyle karşılandı. Siyasi partiler, dernekler ve sendikaların çağrısıyla bugün Paris, Lyon, Toulouse, Strasbourg, Marseille, Lille, Bordeaux gibi kentlerde dayanışma gösterileri düzenledi.


2015 yılında radikal İslamcıların saldırısına uğrayan mizah dergisi Charlie Hebdo da Paris'teki dayanışma gösterisine katılma çağrısında bulundu. Paris'teki gösterinin, Charlie Hebdo saldırısı sonrasında 1,5 milyon kişinin toplandığı La Republique Meydanı'nda düzenlendi. Gösteriye binlerce kişi katıldı. Birçok kişi, öldürülen öğretmeni anmak için "Ben öğretmenim" yazılı pankartlar taşıdı.

Öğretmenin öldürüldüğü Conflans-Sainte-Honorine'de ise cumartesi akşamı binlerce kişinin katıldığı bir anma töreni düzenlendi. Çok sayıda kişi, öldürülen öğretmeni anmak için "Ben öğretmenim" yazılı pankartlar taşıdı.

Anma töreni düzenlenecek

Fransa Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, hayatını kaybeden öğretmenin ailesi ile birlikte çarşamba günü ulusal düzeyde bir anma töreni düzenleneceği belirtildi. Başbakan Jean Castex de, öğretmenlere yönelik tehditlerde "kararlı, hızlı ve etkili müdahale için bir strateji geliştirileceğini" açıkladı.

DwTürkce

Erdinc Danoglu 

Avrupa Haber

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.