NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 14 Kasım 2015 23:35

GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİ OSLODA İRAN TELEVİZYONUNU PROTESTO ETTİLER..!

GÜNEY AZERBAYCAN TÜRKLERİ OSLODA İRAN TELEVİZYONUNU PROTESTO ETTİLER..!
OSLO İran Büyükelçiliği önüne kadar yürüyerek basın açıklaması yaparak İran rejimini kınadılar.Azerbaycan Türklerine yapılan baskıları Türkçe ve İngilizce olarak basın açıklaması yaptılar.

İran fars devletinin anti-Türk siyaseti heç değimemiş,1925.ci senesinden beri bu siyset sürüyor.Pehlevi hanidanının döneminde minlerce Güney Azerbaycanlı Türkün katliamile bu siyaset tarihde kalmış oldu.
 
21 Azer soykırımını kimse unutmadır. Bugün İran Fars devleti İslam adını kullanarak bir kültürel soykırım Güney Azerbaycan Türküne karsı planlamış.Bir çocuk programında bir Güney Azerbaycanlı Türk çocuğu tişlerini fırçalmaya toalet fırçası kullanması anlatılıyor. Minlerce Türk Güney Azerbaycanda devletin bu ırkıçı siysetine karşı protesto edib,miilet sokaklardadır.Derhal ırkıçılığın durdurulması isteniyor.Ancak İran devletinin cevapı bu medeni itirazlara kurşun,biber gazı ve yuzlerce Türkü yakalamakla devam ediyor.
 
İçeride olan hak itirazlara destek olarak bugün cuma 14 noyabr Güney Azerbaycan Kurtuluş Partiyası Norveçde.yaşayan Azerbaycanlı ve Türk kardeşleri ile bilikde miiletin hak sesini ölkenin sınırlarından dışarı çıkarma kastile kol- kolu yuruş yaptılar.İngilizçe ve Türkçe bildiri okundu ve istelkler söylenildi. İran resmilerinin Güney Azerbaycan Türk milletinden üzür dilemesi,tutuklaranların serbest bırakılması,ana dili ve başka kulturel haqların resmiyyete tanınması ve sonunda Güney Azerbaycan miiletinin bir daha müstemire olmayacağı seslendirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.