HIYARLIK YAPMA !!!..

Bir şeyi yapıp yada yapmama özgürlüğüne sahip olma durumunun hukuk dilinde ki teriminin adını aslında bir çoğumuz farkında olmadan biliyoruz. Eskilerden gelen fakat amiyane tabir olarak kullanılan  “ hıyarlık yapma oğlum” yada  “ ne hıyar adamsın” ( adam kelimesi cinsiyet belirten bir husus değildir ) … kulağımıza çok yabancı olmayan bu kelime aslında HUKUK terimidir …   ‘HIYARLIK’ özgürlük sınırlarının hiçe sayıldığı bir kişisel eylem ve söylem haline gelmiş günümüzde artık. 
Sen kalkıp istediğini yapıp yapmamanın sınırlarını kendin çizeceksin sonrada birisi sana uyarılarda bulunduğunda evrensel bu terimin zıt karşılığını hayat felsefen olarak lanse edeceksin , yok böyle bir dünya..
 “ Bu ne özgürlük , bu ne rahatlık” da diyebilirsiniz yada HIYARLIK YAPMA !...
Eylem ve Söylemlerinizin sorumluluğunun bilincinde olmak zorundayız…Ben yaptım,ben söyledim oldu bitti demek sorumluluğumuzu yok sayarak,  bizi hiç de haklı konuma getirmez, ( biz kendimizi haklı zannetsek bile )
Şöyle bir çevremize baktığımızda aslında ne kadar da çok ‘hıyar’ ne kadar da çok ‘hıyarlık’ yapanlar var değil mi ?
Başkalarının Hak ve hürriyetinin başladığı yerde sizin ki biter bunu aklınızdan çıkarmayın hıyarlık da bir yere kadar !...
SAYGILARIMLA
OLCAY GÜNGÖR
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.