İSVEC HABERLERİ Haber Girişi : 02 Mart 2018 08:15

İltica başvurusu reddedilen kadın, sokakta donarak can verdi!

İltica başvurusu reddedilen kadın, sokakta donarak can verdi!
Mültecilerin ilgi odağı olan İsveç'te insanlık dramı yaşandı


MART 02, 2018, 06:15 PM

Dünyanın dört bir yanından özellik Avrupa’ya ciddi oranda bir mülteci akımı var son yıllarda. Bu ülkerin başını Almanya çekiyor. Yaklaşık 1 milyon Suriyeliyi ülkesine kabul eden Almanya’nın ardından İsveç ve Hollanda gibi ülkeler de mültecilerin tercih ettiği ülkeler arasında.

Ancak bazı durumlarda insan haklarına aykırı uygulamalar söz konusu olabiliyor.


Bunlardan son örnek İsveç’te yaşandı.

Hürriyet’te yer alan habere göre, İsveç’in güneyinde bulunan Savsjö kentinde sığınma başvurusu kabul edilmeyen ve iki çocuğu ile sokakta kalan bir kadın aşırı soğuklar nedeniyle donarak hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden annenin, 9 yaşında oğlu ile 8 yaşındaki kızının donmaktan son anda kurtarıldığı ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

Burkina Faso vatandaşı 35 yaşındaki anne, üç ay önce İsveç’e gelerek, sığınma başvurusu yapmış. Ancak bu başvurusu reddedilen annenin, çocukları ile sığınmacı yurdundan ayrılarak sokakta kaldığı bilgisi veriliyor.

İsveç polisinin, sığınmacı yurdu hakkında, ‘ağır kış şartlarında’ aileyi sokağa bırakmaktan dolayı soruşturma başlatıldığı belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.