GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2019 07:34

İmamoğlu: Güler yüzle hakkımızı söke söke alacağız

İmamoğlu: Güler yüzle hakkımızı söke söke alacağız
31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, YSK'nın iptal kararını "kınadığını" açıkladı. İmamoğlu, "Biz güler yüzle hakkımızı söke söke alacağız" dedi.
31 Mart seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) iptal kararını "kınadığını" açıkladı. Beylikdüzü'nde halka seslenen İmamoğlu, "Yüksek Seçim Kurulu'nu kınıyorum. Ya kardeşim aynı kurullarla geçen yıl cumhurbaşkanı seçtin, aynı kurullarla referandum yaptın, anayasa değişti. O zaman cumhurbaşkanlığı seçimi de şaibelidir, anayasa değişikliği de" ifadesini kullandı.

"Alın teriyle kazandık. Alın terinin en büyük şahidi sizlersiniz. Kazandığımız bu seçimi 31 Mart akşamı elimizden almaya çalıştılar. Emeğimizi çalmaya çalıştılar" diyen CHP'li siyasetçi, oyların ilk sayımının yapıldığı gece Anadolu Ajansı'nın uzun süre sonuçları güncellememesini de şu sözlerle eleştirdi:

"İşbirlikçisi Anadolu Ajansı'nın utanmaz yöneticileri 12 saat bilgi paylaşamadılar. Belki de yüzyılın medya rezilliğini yaşattılar bize. Bizim memleketimiz için kurulan Anadolu Ajansını kendi çıkarlarına kullandılar."

"Asla vazgeçmeyeceklerini" ve "süreci en sağlıklı şekilde yonetmeye kararlı" olduklarını ifade eden İmamoğlu, "Türkiye'nin dünyaya karşı itibarsızlaştırıldığı bu günleri örtbas etmek için, 45 gün daha kazanıp pisliklerini kapatmak için bir karar almış olabilirler. Ama biz güler yüzle hakkımızı söke söke alacağız" dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.