DÜNYA Haber Girişi : 15 Nisan 2018 21:46

İran Askeri Üssü’nde şiddetli patlama: Çok sayıda İranlı subay hayatını kaybetti

İran Askeri Üssü’nde şiddetli patlama: Çok sayıda İranlı subay hayatını kaybetti
Son dakika haberlerine göre, Halep’in güneyindeki Azan Dağı’nda bulunan İran Askeri Üssü’nde meydana gelen patlamada 20 İranlı subayın hayatını kaybettiği, çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

Halep’in güneyindeki Azan Dağı’nda bulunan İran Askeri Üssü’nde patlama meydana geldi. Patlama sonrasında olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

20 İRANLI SUBAY HAYATINI KAYBETTİ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Yerel kaynaklardan edinilen ilk bilgilere 20 İranlı subayın hayatını kaybettiği, çok sayı da yaralı olduğu belirtildi. Bölgede kime ait olduğu bilinmeyen uçakların uçuş yaptığı kaydedildi.

ESAD'A YÖNELİK OPERASYONA TAHRAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İran Dışişleri Bakanlığı da ABD ve müttefiklerinin ellerinde kanıt olmaksızın Suriye’ye saldırdığı görüşünü dile getirdi. Bunun “bölgesel ve bölgeler arası sonuçları olacağını” vurguladı. Açıklamada, “İran dini, yasal ve etik ilkeler açısından kimyasal silah kullanımına karşıdır. Aynı zamanda egemen bir devlete yönelik, var olmayan kanıtlar gerekçe gösterilerek yapılan saldırıyı da güçlü bir şekilde kınamaktadır” denildi.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Britanya Başbakanı Therasa May için “suçlular” ifadesini kullandı. Hamaney Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, “Suriye’ye yönelik saldırı bir suçtur. Geçmişte Irak, Suriye ve Afganistan’a girdiklerinde olduğu gibi yine suç işliyorlar... ABD, Fransız ve Britanya liderleri bundan bir şey kazanamayacaklar” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.