SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 27 Aralık 2018 13:11

Ismail OK Balikesirde Büyüksehiri Alacağiz...!

Ismail OK Balikesirde Büyüksehiri Alacağiz...!
İyi Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı İsmail Ok yerel seçimler öncesinde iddialı konuştu. Balıkesir’de yüzde 60’ın üzerinde oy alarak iktidar olacaklarını iddia eden Ok; “Yüzde 59 alırsak kalan yüzde 1’lik kısmı ayıbımızdır” dedi.


İyi Parti İl Başkanı Nedim Tuna, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ile birlikte parti binasında bir basın açıklaması yaptı. Yerel seçimlerle ilgili olarak yapılan toplantıda konuşan İsmail Ok, iddialı cümleler kurdu.

İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını CHP ve İYİ Parti adına belirlenen heyetlerin Balıkesir’in 20 ilçesindeki adayları da belirleyeceğini açıkladı.

Büyükşehir Belediyesinin şuan ki durumu hakkında da açıklamada bulunan Başkan adayı İsmail Ok “Bizler CHP’nin ve İYİ Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayıyız. Ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesini çok ciddi projelerle yönetmeye talibiz. Balıkesir’de ki işsizliği özellikle tarım hayvancılık ve buna bağlı sanayide ki krizi ve bu krizden güçlenerek çıkacak projelerimizle geliyoruz. Ulusal ve yandaş basına da mal olduğu gibi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi maalesef Türkiye’nin gündeminde hemşerilerimizi mahcup edecek şekilde yer almaktadır. Bugün Balıkesir Belediyesi iflas etmiş durumdadır. Gemi karaya oturmuştur bunlar abartı değil. Balıkesir Belediyesini temsil eden en yetkili kişililerden büyükşehirin mali portresini Balıkesir kamuoyuyla paylaşmaya davet ediyorum. Büyükşehir Belediyesinin aylık geliri nedir? Aylık zorunlu giderleri nelerdir? Bunları öğrenmek istiyoruz. Bizim sahip olduğumuz bilgiye göre sadece üç kalemde personel, akaryakıt giderleri ve bankadan çektikleri kredileri dahil ödeyemeyecekleri durumdalar. Bu üç kalem yaklaşık aylık 40 milyon zorunlu gider. Büyükşehir Belediyesinin de yaklaşık 33 milyon civarında olduğu yönünde bilgilerimiz var bizim araştırmalarımızda. Bakın yatırım yok SGK prim borçları vergiler, en ufak büyükşehir belediyesinin bir kaç katlı hizmet amacıyla kiraladığı daireleri bile ödeyemediğini bütün Balıkesir kamuoyu biliyor şuan. Belediyenin mali portresini objektif bir şekilde basının kamuoyunun önünde açıklayın. Biz hiç bir mazeretin arkasına saklanmayacağız. Amasız fakatsız Balıkesir halkına hizmete talibiz ve projelerimizle geliyoruz. Bu projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Ama Büyükşehir belediyesinin de mali yapısını portresini bilmek kadar doğal bir hakkımız olamaz” dedi.

“İDDİALI PROJELER ŞUAN DA ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketler hakkında da görüşlerini dile getiren Başkan adayı İsmail Ok “BALTOK herkesin diline düştüğü durum. BALPARK sözde Balıkesirspor’u desteklemek amacıyla kuruldu. Balıkesirspor aşağı düştü BALPARK batağın içinde ve Nasrettin Hoca’nın fil hikayesi gibi. Çalışan da memnu değil Balıkesir halkı da memnun değil bu BALPARK’dan. Çalışanlarının ücretinin karşılayıp karşılamadığı konusunda kuşku var. Diyeceklerdir ki gelirin tamamını Balıkesirspor’a veriyoruz. Veriyorsunuz da ne yapıyorsunuz? Şirketlerin hepsi iflas etmiş durumda tıpkı Büyükşehir Belediyesi gibi. En iddialı olduğu projeler şuan da çürümeye terk edilmiştir. Çayderesi projesinin bir kısmı yapıldı günahıyla sevabıyla oda çok şaibeli. Öbür ayağı duruyor. Çamlık projesi maalesef  kel tepe haline geldi. Benim kafam ondan daha yakışıklı şimdi, beton yığını haline getirdiler. Bütün çamlar gitti o projede yarın duruyor şimdi. Cengiz Topel’de ki bir üst geçidi aylar yıllar oldu anca açtılar. Bir de koca koca törenler yapıyorlar. Biz bunları il belediyesiyken sessiz sedasız yapıyorduk” şeklinde konuştu.

Balıkesir halkından aldığımız destek ve güvenle Allah’ın izniyle inancımız tam. Büyükşehir Belediyesini bu içine düştüğü durumdan kurtaracağız. Bizlerin çok iddialı projeleri  var et, süt entegre tesisleri yaş meyve sebze kurutulmuş gıda konsantresi ve bunları markalaştıracağız. Balıkesir, Türkiye’de değil tüketmek üzere değil dünyaya açacağız. Ama Balıkesir Belediyesi şuan da sahipsiz, akıbeti belirsiz bir sonbahar yaprağı gibi. Rüzgar ne yana eserse oyana gidiyor” şeklinde konuştu.

Seçilmişlerin görevden alınmasına şiddetle karşı olduğuna dikkat çeken Başkan adayı Ok “ Ama Balıkesir Belediyesi bu içinde bulunduğu durumdan kurtulması için derhal kayyum atanması gerekiyor. Adamın yetkisi var mı yok mu belli değil habire borçlanıyor. Bu şaibeli durumdan bu soru işaretlerinden kurtulmak için yetkililerin bir an önce kamuoyunun önünde bu açıklamaları yapmak zorunluluğu var” dedi.

Belediyelerin CHP ile paylaşımıyla ilgili soruyu yanıtlayan İsmail Ok “Ben bir milletvekili ve büyükşehir belediyesi başkan adayı olarak bütün samimiyetimle söylüyorum ki orada ki konuşmaları bilmiyorum. Görüşmeler devam ederken bütün kalbimle sahip olduğum bilgiyi size aktardım. Bunun haricinde söylenecek şeyler fayda değil zarar getireceğine inanıyorum. Hatırlayacaksınız görüşmeler bitti, kilitlendi, kamuoyuna ilan edilecek noktadayken tekrar ne oldu? Canlandı, dolayısıyla bu görüşmeler mecrasında ilerliyor. CHP’nin elinde olan belediyeler otomatikman zaten başka bir şey düşünmek zaten saygısızlık olur. CHP’nin birinci olduğu ilçeler var son seçimde bırakılacak aksi çok büyük saygısızlık olur. Bunun haricinde ki her şey söylentidir. İyi niyetle söylenenlerin başımızın üzerine yeri var. Ama bunların bir kısmı da troller tarafından özellikle yapılmakta”.

“YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE OY ALACAĞIZ”

2009 yılında girdikleri seçimi hatırlatan başkan adayı İsmail Ok “2009 ön görülemeyen bir oyu aldığımız söylendi, biz öngörüyorduk. O gün görsel ve yazılı basında kiler hala kayıtlarda duruyor. Biz hep 2009’da alacağımızı kazanacağımızı ifade ettik. Şimdi de bir rakamı söylüyorum yüzde 60’ın altında oy alırsak bu bizim ayıbımız. En az yüzde 60 oyla Balıkesir Büyükşehir Belediyesini alacağız. Yüzde 59 aldıysak orada yüzde birlik ayıbımız var demektir. Ama ben en az yüzde 60 diyorum, çıtamız daha da yukarıda yüzde 60’ın üzerinde oy alacağız. Balıkesir halkını tanıyoruz, sorunlarını biliyoruz. Bu sorunların çözüm yolları da projelerde bizde var. Hiç bir mazeretin altına saklanmayacağız diyoruz. Bunları biz Balıkesir halkına anlattığımızda yüzde 60’ı az bile söylediğimizi seçimlerden sonra 31 Mart akşamında göreceksiniz” şeklinde sözlerini tamamladı

TUNA: “HEMŞEHRİLERİMİZİN DESTEKLEYECEĞİNE İNANIYORUZ”

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanı Nedim Tuna, Türkiye’nin içinde bulunduğu ağır şartlarda demokrasiye inanan, cumhuriyetin ortak değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ e sahip çıkan bütün vatanseverlerin birleşmesini gerektiğini belirterek “Onun için biz yüzde 100’e talip olacağız. Biz yüzde 100’ü kardeş sayacağız. Birbirimize sarıldığımızda, Türkiye’nin gerçek gücünün ortaya çıktığına şahit olacağız. Balıkesir İYİ Parti İl ve İlçe Başkanlıkları olarak, Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Başkanlıkları ile birlikte kol kola girip mücadele ederek başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Hemşerilerimizin daha önce de kendilerine Belediye Başkanı ve Milletvekili olarak özveriyle hizmet veren Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Sayın İsmail OK 'u destekleyeceğine inanıyoruz. İlçelerimizde de işbirliği sürecinde ilçe Belediye Başkan adaylarının hangi parti adına aday çıkaracağının belirlenmesi gönderdiğimiz raporlar doğrultusunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezleri heyetleri tarafından görüşülmesi devam etmektedir. Yapılan bu güç birliği sonucunda İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve 20 ilçemizin tamamına talibiz. Yerel seçimlerin Balıkesir’imize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Genel Başkanımız Sayın Merak Akşener’in bugün grup toplantısında söylediği gibi Allah bize Yezid gibi kazanmaktansa Hüseyin gibi kaybetmeyi nasip etsin” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.