AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 16 Nisan 2016 00:04

İsrail'de eylem, 10 kişi yaralandı

İsrail'de eylem, 10 kişi yaralandı
Gazze Şeridi'nin sınır bölgesinde İsrail'in ihlallerini protesto etmek için eylem yapan Filistinli gençler ile İsrail askerleri arasında çıkan olaylarda, askerlerin açtığı ateş sonucu 10 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, doğu sınırında İsrail askerleri ile Filistinli gençler arasında olaylar çıktığını kaydetti.

Olaylarda, askerlerin açtığı ateş sonucu 10 Filistinlinin yaralandığını belirten Kudra, yaralı gençlerin hastaneye kaldırıldığını ifade etti.

Kudra, yaralıların hayati tehlikesinin olmadığını aktardı. Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri nedeniyle geçen yılın Ekim ayından bu yana Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te İsrail askerleriyle Filistinliler arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

O dönemden bu yana neredeyse her cuma günü Gazze'nin sınır bölgelerinde gösteriler düzenleniyor. İsrail askerleri göstericilere göz yaşartıcı gazın yanı sıra plastik veya gerçek mermilerle müdahale ederken, Filistinli gençler de askerlere taş ve molotofkokteyliyle karşılık veriyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.