Ünlüler ve Profilleri Haber Girişi : 25 Kasım 2018 13:59

İşte ünlülerin ek işleri!

İşte ünlülerin ek işleri!
Hülya Koçyiğit, İbrahim Tatlıses, Bülent Ersoy, Hülya Avşar, Bergüzar Korel, Kenan Doğulu... İşte ünlülerin ek işleri
Alışveriş merkezleri popçular, mankenler, oyuncular için ek kazanç kapısı oldu. Ünlüler bir saatlik sohbet veya üç şarkı söyleme karşılığında 20 bin ile 120 bin lira arasında para kazanıyor.

KİM NE KADAR ALIYOR?

Gülben Ergen: 60 bin TL

Hadise: 120 bin TL

Gülşen: 120 bin TL

Aleyna Tilki: 40 bin TL

Ivana Sert: 20 bin TL

Demet Şener: 30 bin TL

Sinan Akçıl: 40 bin TL

Burcu Esmersoy: 25 bin TL

Kenan Doğulu'nun 2008'den bu yana ABD Los Angeles'ta 'Ken Love Yourself' adlı bir giyim mağazası bulunuyor.

Mağazada satılan bazı giysilerin tasarımını kendisi yapan Doğulu'nun mağaza işini neden Türkiye'ye taşımadığı konuda bir açıklama yapmadığı için bilinmezken, şarkıcı 2015'te Ankara'da eşi Beren Saat, Abdullah Burnaz ve Mehmet Mutlu ile birlikte Bis dine&Live adlı gece kulübünü açarak ticari girişimini eğlence sektörüne de taşıdı.

Yıllarca birçok tasarımı en iyi şekilde sergilemeye uğraşan Pınar Altuğ, modellikten emekli olduktan sonra 'by Pınar Altuğ' marka adıyla ticarete atıldı. Altuğ, tekne kıyafetleri tasarımıyla başladığı işinin yelpazesini genişleterek annesinin adıyla kendi adının birleşiminden oluşan 'Selma by Pınar Altuğ' ile ikinci markasını oluşturdu.

Altuğ, 'Selma by Pınar Altuğ' ile tasarladığı takıları internette 200 TL ile 2 bin TL arasında değişen fiyat aralığında satıyor. 170 farklı tasarımı bulunan Altuğ, kişiye özel ve özgün tekne tasarımlarını evlere de taşıdı. Pınar Altuğ, ticarete neden tasarım işiyle girdiğini ''İdolüm annemdi. Oldum olası hayranlık duyduğum kişi annem olmuştur.

Son derece zevkli biriydi, bu konuda da bana çok şey öğretti. Modellikten sonra ticaret yapmaya karar verdiğimde doğal olarak tutkum haline gelen bana öğrettiği zevki paylaşmalıydım. Bunu da tasarım yoluyla yapıyorum'' sözleriyle dile getirdi

Türkiye'deki inşaat sektörünün büyüklüğünü gören Bülent Ersoy, ticarete tekine 250 bin dolar ödediği, 7 kule vinci alarak başladı.

Kule vinçlerin sayısını 8 yılda 22'ye çıkaran Ersoy, vinçlerini belediyelere, müteahhitlere aylık 10 bin TL'den kiraya veriyor.

Henüz küçük yaşlarda mutfağa karşı özel bir ilgisi vardı. Özellikle de pasta, kek kurabiye yapmaya karşı. Babası merhum Tanju Korel ile annesi Hülya Darcan'ın aşçı olacağını düşündüğü Bergüzar Korel aile mesleğinin rüzgârına kapılarak kendisini kameraların önünde bulsa da hayalinde hep yiyecek-içecek üzerine bir dükkân açmak vardı.

Korel, 2015'te İstanbul Cihangir'de açtığı Not Just Coffee adlı kafeyle hayalini gerçeğe dönüştüren isimler arasında. Kendi tariflerinden oluşan pasta, kek ve kurabiyelerle ticarete atılan Korel’in kazancı ancak kafenin ve çalışanlarının masrafını karşılayacak kadar.

Özellikle Arap hayranları, Bergüzar Korel'i görmek için akın ettiği kafenin küçük olmasından dolayı çoğu zaman ayakta kalıyor. ''Çocukluk hayalimi gerçeğe dönüştürmek oldukça keyifli oldu. Karınca kararınca istihdam sağlamış olmak da ayrı bir keyif'' diyen Bergüzar Korel, çekimlerinin olmadığı günlerde kafesine giderek kek ve pasta yapıyor.

Bir yandan elde ettiği şöhrete sığamaması diğer yandan kendi ifadesiyle bakmakla yükümlü olduğu çok kişinin bulunması nedeniyle 1980'li yıllardan sonra girdiği ticaret hayatında turizmden yayıncılığa, kebapçılıktan otel zincirine kadar kendisinin bile sayısını hatırlamadığı kadar ek iş yapıp sayısız şirket kurarak binlerce kişiye istihdam sağladı.




Avşar, tişört işinde başarılı olunca çocuk giyimi üzerine kızı Zehra Çilingiroğlu'nun göbek adını kullanarak Çakıl Company by-Hülya ve Çakıl Company by-H markalarını da oluşturdu.



İnşat sektörüne de el atan Avşar, ortağıyla düştüğü anlaşmazlık nedeniyle bu işte başarılı olamadı.



Sanatçı, 2006'da bir inşaat şirketiyle birlikte İstanbul Riva'da inşa edilecek 10 adet ekolojik ev için kolları sıvadı. Ne var ki örnek evin kendisine belirtilenden küçük yapılması nedeniyle ortaklıktan ayrıldı.



2014'te ''Her yönüyle rahat edebileceğim bir yer oluşturmak istiyorum'' diyerek Maslak Sheraton Hotel'in içinde 3 milyon TL harcayarak Club Peb isimli bir spor salonu açtı. Yapım aşamasıyla bizzat ilgilenen, inşaatın başında durup yapılan her işi kontrol eden Hülya Avşar, spor hocalarını ve ekibi de kendisi seçmişti. Ne var ki yeterince ilgilenemeyince spor salonunu açılışından 1 yıl sonra devretti.



Yarım asırlık kariyerindeki yüzlerce filme rağmen bahçeli, havuzlu bir eve 7 yıl önce damadı Ender Alkoçlar'ın da yardımıyla sahip olabilen Koçyiğit, kendisinin neden ek işe yönelmediği, şöhretini ticaretle neden daha fazla nakde çevirmediği konusunda şunları söyledi:



''Daha bağımsız, daha özgün işler yapabilmek için sinemaya yatırım yapmak aklıma tek gelendi. O nedenle de yapım şirketi kurduk. Ama para kazanmak için herhangi bir ticari eğilime girmek aklımın ucundan dahi geçmedi. Sinema yapabilmek, yaptığımın daha iyisini başarabilmekti amacım. Sinema haricinde herhangi bir alana da dahil olmayı hiç düşünmememin en büyük nedeni bu bence, şimdi dönüp baktığımda.



Sevgili eşim Selim Soydan ticarete atılabilirdi ama o da bana olan saygısından ve inancından, mesleğimi daha iyi yapabilmem için tamamen sinema sektörüne yöneldi ve hâlâ Gülşah Film’i yönetiyor. Günümüzde maddiyat çok daha öne geçti. En büyük trend para, zenginlik, konforlu yaşam. Dolayısıyla geleceğe bir nevi yatırım yapmak peşinde herkes, kendilerini güvence altına alabilmek adına.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.