AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 06 Ocak 2015 23:14

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar mesainin iki saatini boş geçiriyor.

İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar mesainin iki saatini boş geçiriyor.
İsveç'te yapılan bir araştırmaya göre çalışanlar mesainin iki saatini iş dışındaki şeylerle geçiriyor

İsveç'te yapılan bir araştırma çalışanların mesainin en az iki saatini iş dışında şeylerle geçirdiğini ortaya çıkardı. En çok yapılan şeyler arasında ise internette dolaşmak ve arkadaşlarla sohbet etmek var.

Mesai dürüst çalışanlar için oldukça önemli bir kavram. Ancak 8 saatlik bir mesainin tamamı dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi İsveç'te de çalışarak tamamlanmıyor. Birçok çalışan mesaisinin önemli bir kısmını iş dışındaki şeylerle harcıyor. Kimisi telefonda konuşuyor. Kimisi, internette geziniyor, kimi arkadaşlarıyla konuşuyor kimi de yapacağı tatilleri planlıyor.

Lund Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre İsveçte çalışanlar günde ortalama 2 saatini iş dışındaki şeylerle geçiriyor. İsveç medyasına konuşan Lund Üniversitesi'nden Sosyolog Roland Paulsen, ''Konuştuğum bazı insanlar günün yarısını iş dışındaki şeylere ayırdığını söyledi. Bunu değişik zamanlarda yapıyor. Özellikle işinin sıkıcı olduğunu düşünen insanlarda bu oran artıyor.'' dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.