AVRUPA HABER SON DAKİKA Haber Girişi : 19 Ocak 2015 02:10

Italy deported Turkish jihadist & İtalya'da Türk cihatçı sınır dışı edildi.

Italy deported Turkish jihadist & İtalya'da Türk cihatçı sınır dışı edildi.
Italy deported Turkish jihadist & İtalya'da Türk cihatçı sınır dışı edildi. İtalya, radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olan ve ulusal güvenliği tehdit eden 9 kişiyi sınır dışı ettiklerini, bunlardan birinin Türk olduğunu açıkladı.
İNGLİSH
ITALY's Interior Minister Angelino Alfano, since the end of December, the radical Islamist group threatening the national security, that are linked with and nine people were deported, one of them explained that the Turkish.

At a press conference in Rome, the capital, Interior Minister Angelino Alfano, "depending on the fight against terrorism within the scope of preventive measures since the end of the month of December we have deported nine people. Of which 5% I Tunisian, 1 Turk, 1 Egyptian, 1 Moroccan, 1 is a Pakistani. We have States that a maximum alert and we are going to be harder to deport, "he said.
The Minister Alfano, the aforementioned persons for years to the people with permission to log on residing in Italy and suspected jihadist terrorists are linked, said: "the two of them, to fight some family members sent to Syria," he said.

The Minister, they were expelled between jihadist sites are active ones and those involved in the IŞİD, he said. Alfano, in addition to over 100 suspects had been identified, and also to be deported in the coming days would be another, "against terrorism, the terrorist attacks we will fight without stopping to guarantee democracy," he said.

ITALY LINKED 59 FOREIGN FIGHTERS

Italian media reports, threatening national security, reported that as many as 10 people took part in the news with the Imam.

Noting that security measures at the highest level to implement that expressed will be really hard about it, "Alfano said. At present, this could happen in any part of the continent, largely faced an unpredictable threat. This potential in the face of danger, the level of security we took to the maximum level, "he continued his remarks.

Alfano also, according to the Interior Ministry, in connection with the country ' foreign fighters ' as the number of people 59 species increases, information sharing, "of which 14 of the dead, including 5 kocaelispor 2 si Italian citizen went to war against Syria, 15 foreign passport was from Italy, 25, is in some way connected with Italy" shared their knowledge.

GHOST SHIPS FROM TURKEY DURDURMASINI WANTED

Went to Turkey on Friday and to strengthen international cooperation network, Alfano, reminiscent of the aim expressed, Turkey hundreds of immigrants in the sea and wake up from in the middle of the abandoned ' ghost ships ' something has to be done about stopping to talk with Turkish counterpart also passed.

So far Italy illegally by sea to search incoming immigrants could not detect any hidden terrorist also submitted by Alfano, "But no one can rule out and some of the prosecution are working on that," he said.

Italy considers the possibility that secret service found some immigrant camps in the country under control, holding said.



TÜRKİSH

İTALYA İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Aralık sonundan bu yana, radikal İslamcı gruplarla bağlantılı olan ve ulusal güvenliği tehdit eden 9 kişiyi sınır dışı ettiklerini, bunlardan birinin Türk olduğunu açıkladı.

Başkent Roma'da bir basın toplantısı düzenleyen İçişleri Bakanı Angelino Alfano, "Terörle mücadeleye bağlı olarak önleyici tedbirler kapsamında Aralık ayı sonundan beri 9 kişiyi sınır dışı ettik. Bunların 5′i Tunuslu, 1′i Türk, 1′i Mısırlı, 1′i Faslı, 1′i ise Pakistanlı. Biz maksimum alarm seviyesinde olan bir devletiz ve sınır dışılar konusunda daha sert olacağız" dedi.
Bakan Alfano, söz konusu kişilerin yıllardır İtalya'da ikamet eden, oturum iznine sahip kişiler olduğunu ve cihatçı teröristlerle bağlantılı olduklarından şüphelenildiğini belirterek, "Bunlardan ikisi, savaşmaları için bazı aile üyelerini Suriye'ye göndermiş" diye konuştu.

Bakan, sınır dışı edilenler arasında cihatçı sitelerde aktif olanlar ve IŞİD'e katılanların olduğunu söyledi. Alfano, buna ek olarak 100′ün üzerinde şüphelinin tespit edildiğini ve önümüzdeki günlerde başka sınır dışılar da olacağını belirterek, "Terörizme karşı, terör saldırılarına karşı demokrasiyi garanti altına almak için durmadan mücadele edeceğiz" dedi.

İTALYA BAĞLANTILI 59 YABANCI SAVAŞÇI

İtalyan basınında, ulusal güvenliği tehdit ettiği bildirilen bu kişiler arasında 10 kadar imamın da olduğu haberleri yer aldı.

Amaçlarının güvenlik tedbirlerini en üst seviyede uygulamak olduğunu dile getiren Alfano, "Bu konuda çok sert olacağız. Halihazırda, bulunduğumuz kıtanın herhangi bir parçasında gerçekleşebilecek, büyük ölçüde öngörülemeyen bir tehditle karşı karşıyayız. Bu potansiyel tehlike karşısında, güvenlik seviyesini maksimum seviyeye çektik" diye sözlerini sürdürdü.

Alfano ayrıca, içişleri bakanlığının tahminlerine göre, ülkeleriyle bağlantılı 'yabancı savaşçılar' olarak nitelenen kişilerin sayısının 59′a yükseldiği bilgisini de paylaşırken, "Bunların 14′ü öldü, 2′si çift pasaportlu olmak üzere 5 İtalyan vatandaşı Suriye'ye savaşmaya gitti, 15 yabancı pasaportlu İtalya'dan geçti, 25′i ise bir şekilde İtalya ile bağlantılı" bilgilerini paylaştı.

TÜRKİYE'DEN HAYALET GEMİLERİ DURDURMASINI İSTEDİ

Cuma günü Türkiye'ye gittiğini de anımsatan Alfano, uluslararası işbirliği ağını güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, Türkiye'den kalktığı belirlenen ve içindeki yüzlerce göçmenle deniz ortasında terk edilen 'hayalet gemiler'in durdurulması konusunda bir şeyler yapılması için Türk mevkidaşıyla konuştuğunu da aktardı.

Şimdiye kadar İtalya'ya kaçak olarak deniz yoluyla gelen göçmenlerin arasına gizlenmiş herhangi bir terörist tespit edemediklerini de ekleyen Alfano, "Ancak kimse bunu ihtimal dışı bırakamaz ve bazı savcılıklar bu konuda çalışıyor" dedi.

Bu ihtimali göz önüne alan İtalya gizli servisinin, ülkede bulunan bazı göçmen kamplarını kontrol altında tuttuğu da belirtiliyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.