ALMANYA HABERLERİ Haber Girişi : 14 Ağustos 2019 00:39

İtalya'da senatodan erken seçim tarihi çıkmadı

İtalya'da senatodan erken seçim tarihi çıkmadı
İtalya'da senato, Başbakan Giuseppe Conte hakkında yapılması teklif edilen güven oylaması için bir tarih belirlemedi. Senato, Conte'nin 20 Ağustos'ta yapacağı konuşmayı bekleyecek.
İtalya'da aşırı sağcı Başbakan Yardımcısı ve Lig Partisi lideri Matteo Salvini'nin Başbakan Guiseppe Conte hakkında güven oylaması yapılması ve erken seçimlere gidilmesi yönündeki çağrısının ardından gözlerin çevrildiği senato, bu konuda aceleci davranmama kararı aldı.

Beş Yıldız Hareketi'nin iktidar ortağı olan Lig Partisi'nin önerisini reddeden senato, güven oylamasını gündemine almadı. Başbakan Conte'nin 20 Ağustos'ta parlamentonun üst kanadı senatoyu henüz aşılamayan hükümet krizi hakkında bilgilendireceği açıklandı.

Senato sözcüsü, Alman dpa ajansına yaptığı açıklamada, Conte'nin yapacağı konuşmadan sonra her türlü gelişmenin mümkün olduğunu söyledi.

Alternatif çözüm arayışı

Lig Partisi lideri Salvini, erken seçim çağrısına gerekçe olarak Beş Yıldız Hareketi'yle aralarındaki görüş farklılıklarının derinleşmesini göstermişti.

DW TÜRKÇE 


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.