EGLENCE Haber Girişi : 26 Haziran 2016 10:00

KARADENİZLİLER ÜSKÜDAR'DA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

KARADENİZLİLER ÜSKÜDAR'DA İFTAR YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ
Karadenizliler Konfederasyonu(KARKON)'un ev sahipliğinde, Kız Kulesi restaurant da karadedenizliler iftar yemeğinde bir araya geldi.

Haber/Özkan Işılgan


İftar proğramında bir araya gelin karadenizliler, hemşehrileriyle bir arada olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Böyle bir organizasyonun Anadolu Yakası'nda gerçekleştirilmesinde memnun olduklarını ifade ettiler.

2010 yılında kurulan KARKON(Karadenizliler Konderayonu) kuruluşundan bu yana butün karadenizlileri bir çatı altında toplamaya çalışan bir konderasyon olarak faaliyetlerini sürmekte. Bu tür organizsyonlarla Karadenizliler arasında birlik, beraberlik ve bütünlük sağlamak için çalışmalarını devam ettiriyor.

Karkon'un kurucu üyelerinden ve aynı zamanda da Karkon Genel Başkanı Sıtkı Ada, programa katılan karadenizlilere şunları ifade etti; Bu sıcak yaz akşamında böylesi mübarek bir ayda bizleri yalnız bırakmadıkları için bütün karadenizli hemşerilerime teker teker teşekkür ederim. Bu mübarek ayda bizleri bir araya getiren Allah(c.c) birliğimizi daim etsin birliğimizi daim kılsın. 2010 yılından itibaren kurulan konfederasyonumuzun ilk ve temel hedefi bütün karadenizlileri birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde toplamaktı. Kurulduğumuz günden itibaren bu hedeflerimizi adım adım gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu mübarek ayda bizleri kırmayıp davetimize icabet eden bütün karadenizlilerin ve müslüman aleminin yaklaşan kadir gecesini kutluyorum.

KASKON( Karadenizliler Konderasyonu)'nun bu akşamki onur konuğu ise kısa süre içerisinde  hizmete başlayan Uluslar arası Gazeteciler ve Yazaralar Cemiyeti(UYGAD) idi. İftar proğramında Karadenizlilere hitap eden UYGAD Genel Başkanı Mehmet Derviş Canbekli;"Bizleri buraya davet eden Genel Başkan Sıtkı Ada'ya teşekkür ediyorum. Bizler Karadenizlilere her daim destek içerisinde olduk ve bundan sonra da desteklerimiz devam edecek. UYGAD olarak da desteğimizi sonuna kadar sürecek. Bu cemiyet hepimizin inşallah birbirimize destek olarak hem UYGAD'ı hem de KARKON'u layık olduğu yerlere birlikte yükselteceğiz. Bu sıcak ramazan akşamında burada bizlerle olan herkese teşekkür ediyorum. Herkesin yaklaşan Mübarek kadir gecesini kutluyorum"dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.