SON DAKİKA BALİKESİR HABERLERİ Haber Girişi : 25 Ekim 2018 14:08

Küçükköy’ün son Belediye Başkanı Mesut Ergin Aday Adaylığını açıkladı

Küçükköy’ün son Belediye Başkanı Mesut Ergin Aday Adaylığını açıkladı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 2019 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler için geri sayı sürerken, 4 yıl önce hayata geçen Bütünşehir Yasası kapsamında kapatılan Küçüköy’ün son Belediye Başkanı Mesut Ergin de Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ayvalık B
Ayvalık’ın en büyük mahallelerinden biri olan ve dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajlarıyla tanınan Küçükköy’de belediye başkanlığı süresince başarılı çalışmalar yapması nedeniyle halkın çok sevdiği Mesut Ergin’in CHP Ayvalık İlçe Başkanlığı’na gelerek Ayvalık Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvuru dilekçesini teslim etmesi sırasında, Ergin’i kalabalık vatandaş ve partili grup yalnız bırakmadı.
Annesi Nazan Ergin de dualarını alarak parti binasının önünü dolduran kalabalık grubun sevgi gösterileri arasında eşi Canan Ergin ile tebrikleri kabul eden Mesut Ergin’i; CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüseyin Şalmanlı ile CHP İlçe yöneticileri karşıladı.
Başvuru dosyasını İlçe Başkanı Şalmanlı’ya teslim eden Mesut Ergin daha sonra parti binası önünde toplanan kalabalığa yönelik anlamlı bir konuşma yaptı.
2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ayvalık’ın Küçükköy beldesinde Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatan Mesut Ergin, “Büyükşehir Yasası kapsamında 2014 yılında kapatılmasına kadar Küçükköy Belediyesi’nin son belde Belediye Başkanı olarak doğup, büyüyüp, yaşadığım topraklara hizmet etme olanağı buldum” dedi.
Yaptığı konuşmada kendisini ve yaptığı işleri uzun uzun anlatmak istemediğini vurgulayan Ergin, “Buradaki dostların da Ayvalık’lı hemşehrilerimin pek çoğu da beni zaten tanıyor; kimi yakından, kimi ise belki yüzümü bile görmese de sadece adımdan. Güzel bir deyiş vardır Anadolu’muzda ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’. Ayvalık’ta pek çok insan da beni her yerde tekrarlanan sloganlaşmış kocaman laflardan değil, belki küçük ama yönetiminde söz sahibi olduğum beldemde yaşayan herkesin yaşamını iyileştirmeye yönelik hizmetlerimizden tanıyor” ifadelerini kullandı.

“ZORU SEVERİM”
Beş yıllık Küçükköy Belediye Başkanı olarak görev yaptığı süreçte yola, Ayvalık’ta yaşayan, doğumdan ölüme kadar her demin, dağından denize her yerin, tarımdan turizme, esnaf, emekçi, emekli herkesin vebalini sırtında taşıdığının bilinciyle, “Önce kentimi, sonra beni mahçup etme” diyerek yola çıktığını aktaran Mesut Ergin, “Bu gün yine aynı dilek, aynı kararlılık ancak daha büyük bir hedef ve inançla karşınızdayım. Elbette ilk önceliğim Ayvalık ama en son söyleyeceğimi en baştan da söyleyeyim: Ayvalık Belediye Başkanlığına, adayı olduğum partim, Cumhuriyet Halk Partisinin yerelden bütüne, iktidar yürüyüşüne, örnek olarak gösterilen bir belediyecilik modelini hakim kılmak için de bu göreve adayım. Örnek almak için değil, örnek olmak için yola çıkıyoruz ve bundan dolayı işimizin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Lakin beni tanıyanlar iyi bilir bu huyumu: Zoru severim. Ayvalık Belediyesi’nin borcu çokmuş. Küçükköy’de göreve başlarken de aynıydı, aştık. Üstelik Küçükköy’ün Ayvalık gibi mülkü, geliri yokken bunu başardık. Yine aşarız” dedi.
Cebimizde sihirli değneğin olmadığını ama bilgi, tecrübe, kararlılık, inanç ve en önemlisi cesaretlerinin olduğunu kaydeden Ergn, “ Tabii, bir de Ayvalık var. Ayvalık, dünyanın en zengin kenti, açın bakın haritaya Ayvalık’tan gayrı kaç tane Ayvalık var ki bu Dünya’da?” diye sordu.

“AYVALIK İÇİN PEK ÇOK VİZYONUM, HEDEFİM, ÖNGÖRÜM VAR. AMA İLK ÖNGÖRÜM VAR”
Ayvalık’ın bilinen ve kronikleşmiş pek çok sorununu, Ayvalık Belediye Başkanı, ona inanan, ona güvenen, başkanlarının kendilerinin arkasında durduğunu bilen personeli ile bir yıla kalmadan aşacağını ve bundan hiç şüphesinin olmadığının altı çizen Mesut Ergin, “Bundan sizin de en ufak bir şüpheniz olmasın. Ayvalık dünyanın en zengin yerlerinden biri, Allah’ın lütfu adeta. Ama dibine ışık vermeyen bir mum gibi oldukça, hemşerilerimiz bu lütuftan doğal hakkı olan payı almadıkça, gerçekten sevgiyle bakan mutlu insanların kenti olabilir mi? Ayvalık için pek çok vizyonum, hedefim, öngörüm var. Ama ilk öngörüm, Ayvalık halkının doğal sahibi olduğu bu kentten hakkı olan payı almasını olanaklı kılarak, kentini koruyup daha çok seven insanların yaşadığı bir yönetim modelini egemen kılmak olacak” şeklinde konuştu.

“HERKESİN BELEDİYE BAŞKANI OLACAĞIM, ULAŞILABİLİR OLACAĞIM”
CHP’den Ayvalık Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Mesut Ergin, “Size bu günden şunun sözünü veriyorum: Adil bir başkan olacağım. Ayırımsız, herkesin başkanı… Ulaşılabilir olacağım; kolay söz vermem belki ama verdiğim her sözün arkasında duracağım. Dün olduğu gibi bu gün de, yarın da. Ortaya hedef vizyon koymak kolay, ben Ayvalık için doğruya, personelimle beraber siper olacağım. Bu kentte yaşayan herkesin, her canlının, her güzelliğin, korunası her şeyin başkanı olacağım. Kısacası Ayvalık’a hizmet için aday oluyorum. Sözlerime başlarken de dediğim gibi doğup büyüdüğüm bu topraklara hizmet etme ayrıcalığını yaşadım geçmişte.” dedi.

“SEVGİ; EMEKTİR”
Ergin yaptığı konuşmada, “Benim hep tekrarladığım bir inancım var: Bir yeri en çok seven, o yere en çok hizmet edendir. Girit, Midilli, Serez, eski adıyla Yugoslavya velhasıl Rumeli’den göç edenlerin; Anadolu’nun her yanından gelip bu topraklarda umut bulup yurt edinen, eskinin gurbetçisi şimdiki hemşerilerimin; zeytini, yağı, bamyayı yani toprağı yeşerten Yörük ya da göçmen köylülerimizin; nefes alınacak bir sığınak gördüğü için Ayvalık’a yerleşen aydınlık yüzlerin Belediye Başkanı olmaya, onlara hizmet sunmaya talibim. Bir yeri sevmek ve hizmet etmek için illa Belediye Başkanı olmak gerekmez elbet. Tıpkı Ceynur Ağabey gibi, tıpkı Ahmet Yorulmaz gibi. Keşke her başkan onlar kadar Ayvalık’a hizmet edebilse ve onlar kadar sevse Ayvalık’ı. Ben Ayvalık’ı çok seviyorum. Peki, nedir Sevgi? Tıpkı zihinlere kazınmış şu dizedeki gibi :“Sevgi neydi? Sevgi iyilikti, sevgi dostluktu, ama en çok da sevgi, emekti.” ifadelerini kullandı.

“AYVALIK’TA ‘SEVGİ İYİLİKTİR’”
Ayvalık’ta iyi insanların yaşadığını vurgulayan Mesut Ergin, “Altınova sahilini madencilerden, Sarımsaklı, Pateriçayı beton sevicilerden, zeytinlikleri, verimli tarımsal alanları, Madra Barajı orada sanki yokmuş gibi suya boğmak isteyenlerden, fıstık çamını granite feda etmek isteyenlerden kentini korumak dışında hiçbir beklentisi olmayan güzel insanları ile Ayvalık’ta ‘sevgi iyiliktir’ ve bu mücadelenin her bireyi hangi siyasi, etnik gurup, inanç kimliğini taşıyor olursa olsun, ortak paydası Ayvalık olan mücadelede, dostdur; en önemlisi de Sevgi emek’tir. Sevdiğin bu topraklara emek vereceksin. Seninle birlikte bu ülküye hizmet eden Emekçine de hakkını alınterin kurumadan vereceksin. Vereceğimde, söz: var mı ötesi.” dedi.

“BU KEZ BÜYÜKŞEHİR UMARIM ZATEN CHP’Lİ OLACAK. OLMAZSA NE GAM, KİMSE AYVALIK’TAN BÜYÜK DEĞİL”
Emek verdiği Ayvalık’ın Belediye Başkanı olmak kendisine nasip olursa; mazeret yerine, çözüm üreteceğinin altını çizen Mesut Ergin, “Bu kentte yaşayan her yurttaşın insanca yaşaması, uygar bir kentin sahip olması gereken her hizmetin sunulmasından o yerin Belediye Başkanı olarak sorumlusu da olacağım. Büyükşehir yetkisi, ilçe belediyesi görevi gibi bir ayrım koymadan, o sorunu çözecek yasal düzenlemeye uygun ya bir yol bulacağız ya da bir yeni yol açacağız. Bu kez Büyükşehir umarım zaten CHP’li olacak. Olmazsa ne gam, kimse Ayvalık’tan büyük değil. Tüm bu hedefleri ve aday olduğumda sizlerle paylaşacağım projelerimizi yaşama geçirmek, Yerel Yönetimde oluşturacağımız model ve üreteceğimiz hizmetler ile Partime güç katmak için, 31 Mart 2019’da yapılacak Yerel Seçimlerde Ayvalık Belediye Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisinden Aday Adayıyım.” diye konuştu.
Konuşmasının ardından Mesut Ergin kalabalık grubun kendisine yönelik attığı sloganlar, alkışlar ve sevgi gösterileriyle kürsüden indi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.