DÜNYA Haber Girişi : 07 Aralık 2017 10:52

KUDÜS OLAYI ÇOK HASSAS 3. Dünya Savaşı çıkarsa neler olur?

KUDÜS OLAYI ÇOK HASSAS 3. Dünya Savaşı çıkarsa neler olur?
Uzmanlar, nükleer bir savaş şeklinde cereyan edecek 3. Dünya Savaşı'nda neler yaşanacağını yorumladı.Ama insanların yapabileceği pek bir şey olmayacak.

Uzmanlar, nükleer bir savaş şeklinde gerçekleşecek 3. Dünya Savaşı'nda neler yaşanacağını anlatıyor.

TÜRKİYEnin bir Rus savaş uçağını vurmasıyla artan gerilimin ardından "Üçüncü Dünya Savaşı" sosyal medyada trend bir konu haline geldi.

Rus askeri analist Pavel Felgenhauer, nükleer bir savaşın "olası" olduğunu açıkladı. Orduların elinde hala faal halde çok sayıda nükleer silah mevcut. Ama gerçekten ne olacak?

1)"DÖRT DAKİKALIK BİR UYARI" DUYMAYACAĞIZ

1992'de dört dakikalık uyarı sistemi devre dışı bırakıldı.

2) BUNUN YERİNE MUHTEMELEN BİR CEP TELEFONU MESAJI ALACAKSINIZ

İngiliz hükümeti, mesela nükleer saldırılar gibi felaketler durumunda devreye girecek bir teknolojiyi denedi. Ulusal güvenlik tarafından hazırlanan sistem, 2013'de Glasgov ve Yorkshire'da denendi.

3) MESAJI ALDIĞINIZDA YAPABİLECEĞİNİZ FAZLA BİR ŞEY YOK

Şu anda kıtalar arası balistik füzeleri durdurabilecek bir teknoloji yok. Dolayısıyla bir saldırı gerçekleştiğinde bir binada olmanız daha iyi.

4) BOMBANIN YAKININDAYSANIZ SİZDEN GERİYE PEK BİR ŞEY KALMAYACAK

Hiroşima saldırısının görgü tanıkları, patlamanın merkezinde yer alanların "yok olduğunu" söylemişti.

William Burchett, "Hiroşima'da varsayılan atomik sıcaklığın insanları anında kül ettiği yönündeydi. Ama insanların külleri bile bulunamadı." dedi.

5) HİDROJEN BOMBALARI BÜTÜN ŞEHİRLERİ YOK EDEBİLİR

Stevens Teknoloji Enstitüsü'nün geliştirdiği Nükleer Harita adlı bir uygulamada en büyük Sovyet hidrojen bombasının Londra üzerinde patlatılması durumunda neler yaşanacağını gözler önüne seriyor.

Londra-Horsham'da başlayacak yıkım kuzeye Luton'a doğru genişleyecek ve yaklaşık 10 milyon kişi yaralanacak.

6) BÜYÜK ÖLÇEKLİ BİR NÜKLEER SAVAŞ BÜTÜN DÜNYAYI YOK EDEBİLİR

1979'da Amerikan Kongresinin Teknoloji Ofisi, topyekun bir nükleer saldırının etkilerini tasavvur eden bir rapor yayınladı. Rapora göre yüz milyonlarca insan hayatını kaybedecek ve akabinde yaşanacak kanserle radyasyondan ötürü de insanlar yaşamını yitirecek.

7) SALDIRININ AKABİNDEKİ ETKİLERİ DAHA KÖTÜ OLACAK

Olası bir nükleer saldırı durumunda çeşitli hükümet ajansları şunların yapılmasını salık veriyor: 1- Güvenli bir yer arayın. 2- Gıda, su, ilaç ve benzerinin karneye bağlanacağını göz önünde bulundurun. 3- Cildinizin havayla mümkün olan en az seviyede temas etmesi için şapka ve gözlük takın.

8) ÇEVRE İZLEYEN ON YILLARDA BÜYÜK BİR ZARAR GÖRECEK

Havada açığa çıkacak karbon dünyadaki sıcaklıkları büyük oranda düşürerek yağış miktarını ve mahsul miktarlarını olumsuz yönde etkileyecek.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.