NORVEÇ HABERLERİ Norge Haber Girişi : 05 Ekim 2015 23:07

Kültürel çeşitliliğe en açık ülkeler Norveç,Danimarka ve Kanada

Kültürel çeşitliliğe en açık ülkeler Norveç,Danimarka ve Kanada
Randstad'ın 34 ülkede yaptığı ankete göre pek çok uzman farklı ekiplerin daha iyi performans verdiğini ve daha fazla çalışan bağlılığı yarattığını ileri sürüyor.

İşe alım ve insan kaynakları alanında hizmet veren Randstad'ın 34 ülkede yaptığı ankete göre pek çok uzman farklı ekiplerin daha iyi performans verdiğini ve daha fazla çalışan bağlılığı yarattığını ileri sürüyor. Ancak, çalışanlar arasında farklı etnik köken, yaş, cinsiyet, dini inanç ve cinsel yönelim söz konusu olduğunda kabullenmenin aynı doğrultuda yüksek olmadığı da görülüyor.

Anketini yanıtlayanların yüzde 87'si işyerinde çeşitliliğe önem verirken, Türkiye'de bu oranın yüzde 82 olduğu görülüyor. Ankete göre kültürel çeşitlilik konusunda en açık görüşlüler Kanada, Danimarka ve Norveç'te. Şili, Polonya, Slovakya, Portekiz, Türkiye, Japonya ve Brezilya ise küresel ortalamanın oldukça altında yer alıyor. 

En çok ayrımcılık yaşta
Ankete katılanlar aynı zamanda işyerinde ayrımcılık yapıldığını da belirtiyor. Ortaya çıkan rakamlar, sosyal kabul açısından gidilecek daha çok yol olduğunu ortaya koyuyor. Küresel olarak çalışanlar, yaş (yüzde 26), cinsiyet (yüzde 21), ırk (yüzde 17), din (yüzde 16) ve cinsel yönelim (yüzde 15) açılarından ayrımcılığa uğruyor. 
Ayrımcılığın her açısından görülen en düşük oran Lüksemburg ve Slovakya'da.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.