İNGİLTERE HABERLERİ Haber Girişi : 24 Mart 2019 15:30

Londra'da yüzbinlerce kişi Brexit'e "hayır" dedi

Londra'da yüzbinlerce kişi Brexit'e
İngiltere'nin başkenti Londra'da Brexit karşıtlarının düzenlediği gösteriye yüzbinlerce kişi katıldı. Göstericiler, Brexit'in engellenmesi için ikinci bir referandum talep ediyor.
İngiltere'nin başkenti Londra'da ülkenin Avrupa Birliği'nden (AB) çıkmasına (Brexit) karşı düzenlenen yürüyüşe yüzbinlerce kişi katıldı. Göstericilerin çoğunun lacivert-sarı renklerindeki AB bayrakları taşıması, hatta bu renklerde giyinmesi dikkat çekti.

"People's Vote" (Halk Oylaması) adlı girişim tarafından düzenlenen eylemde, katılımcılar ikinci bir referandum yapılmasını talep ediyor.

Girişim, bu ikinci referandumla İngiltere'nin AB çıkmasının engellenmesini istiyor. Ekim ayında aynı taleple yapılan gösteriye, 500 binden fazla kişi katılmıştı.

Londra'da Hyde Park'tan başlayan hükümet binalarının bulunduğu Westminster'da düzenlenen yürüyüşe katılanlar arasında Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, İskoçya lideri Nicola Sturgeon ve İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tom Watson gibi siyasetçiler de vardı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.