MAGAZİN HABERLERİ Haber Girişi : 25 Aralık 2019 15:43

METİN ÇANAK'TAN TÜRKAN ŞORAY'A ANLAMLI TEKLİF !!!

METİN ÇANAK'TAN  TÜRKAN ŞORAY'A ANLAMLI TEKLİF !!!
"İLK" Türk Kadın Ressam olan Mihri Müşfik Hanım'ın hayatı Film oluyor.
Oyuncu ve Müzisyen Metin Çanak'tan muhteşem bir kültür hizmeti geliyor.
İlk Türk Kadın Ressam Mihri Müşfik Hanım'ın hayatının belgesel olarak çekilmesi kararlaştırıldı. Proje fikrini ortaya atan Metin Çanak'ın Türk Sineması’nın Sultanı Türkan Şoray'ın "Mihri Müşfik Hanım" ın olgunluk yıllarını oynaması için teklif götüreceği konuşuluyor. 

Filmin çekimleri İstanbul,Roma ve Paris'te gerçekleştirilecek.
Önümüzdeki günlerde Türkan Sultan ile birara’ya gelecek olan Metin Çanak "Türk Sinemasına bu güne kadar yaptığı hizmetlerle Türk halkının takdirine mazhar olmuş olan Sayın Türkan Şoray'ın bu projeye büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
Metin Çanak proje ile ilgili olarak şöyle konuştu"Bu belgesel film 45 dakikalık 3 bölüm halinde çekilecek. Yayıncı kuruluş ile görüşmeler henüz neticelenmedi. İlk önceliğimiz TRT olacak. 

Mihri hanımın çocukluk, gençlik ve vefatına kadar olan olgunluk yılları...
Bizden sonraki nesillere Kültür-Sanat mirası bırakmak biz sanatçıların en asli görevi olmalı. Malum devir proje devri ben de proje adamıyım. Günübirlik boş işlerle değil kalıcı eserler üreterek sanatımıza hizmet etmek ve farkındalık yaratacak projelere imza atmak istiyorum. Oyuncu veya yorumcu olarak söylediğim şarkıların veya oynadığım sinema ve dizi filmlerin benim adımdan ziyade önde olması benim için daha önemli. İsimler zamanla unutulabilir bakî kalacak olan bırakılacak eserlerdir" dedi.
Dilek KÖROĞLU 
AVRUPA HABER 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.