KÜLTÜR-SANAT Haber Girişi : 20 Mayıs 2018 11:57

Milli Görüş Güney Bavyera iftar Resepsiyonuna katılım yüksek oldu

Milli Görüş Güney Bavyera iftar Resepsiyonuna katılım yüksek oldu
Milli Görüş Güney Bavyera iftar Resepsiyonuna katılım yüksek oldu.
Kısa adı İGMG olan, İslam Toplumu Milli Görüş, Güney Bavyera Bölge Başkanlığı, her sene mutat olarak organize ettiği Ramazan Resepsiyonu nu bu sene de Münih Kral Event Center`de tertip ederek, Bürokrat, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Kurumların buluşmasına vesile oldu.


Açılış Kuranı Kerimi’ni Ingolstadt Hafızlık Kursu öğrencisi ve 2017 Kuranı Kerim Tilavet Yarışması Avrupa Birincisi olan Yusuf KAYA’nın okumasının ardından selamlama konuşması yapmak üzere IGMG Güney Bavyera Bölge Başkanı M. Tayyip SAYAN mikrofona gelerek şu şekilde konuştu:
‘Oruç ayı olan mübarek Ramazan ayındayız. Ramazan ayı; münasebetleri kuvvetlendirme ayı, oruç ise zengin ve fakirler arasında bir yakınlaşma ve köprüdür.
Oruç sayesinde muhabbet köprüsü oluşmaktadır. Zira dinimiz olan İslam; din, dil, ırk farketmeden komşuluk ve insani ilişkilere önem ve değer veren bir dindir.
Filistin’de, dünyanın gözü önünde bir insanlık sorunu yaşanmaktadır. İnsanlık ve demokratik bir hak olan protesto hakkını kullanan savunmasız sivil halka karşı yapılan orantısız güç bir zulümdür. Dinimiz bize Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır düstürünü öğretmiştir!’
Bu kısa selamlama konuşmasından sonra Kürsüye Münih Belediyesi, Kültürlerarası Çalışma Dairesi çalışanlarından Matthias von Sarnowski geldi. Von Sarnowski kısaca şu şekilde konuştu:
‘ Münih Belediyesi, Kültürlerarası Çalışma Dairesi Müdürü’mün selamlarını ileterek sözlerime başlıyorum. Bu konuşmamda sizden bir talebim olacak: Buraya Berg am Laim Semtinden bisikletimle Kiliseler’in önünden geçerek geldim. Fakat sizlerin dinini temsil eden bir Cami’ye rastlayamadım. Sizlerde artık Kilise, Havra ve diğer dinlere mensup insanların mabetleri gibi Camilerinizi de gözle görünür bir şekilde yapmanız gerekmektedir.’
Bu kısa konuşmanın ardından mikrofona Münih Başkonsolosluğu, Din hizmetleri Ataşesi Kuddusi Uysal gelerek kısa bir selamlama ve aynı zamanda da görevinin dolmasından dolayı birde veda konuşması yaptı.
Bölge İrşad Başkanı Abdulvasih Seydaoğlu’nun okumuş olduğu akşam ezanı ile misafirler oruçlarını zemzem ve hurma eşliğinde açıp, iftar yaptılar.
Akşam Namazının kılınmasından sonra Mikrofona IGMG Genel Başkan Danışmanı Muhammed Turhan bey gelerek, şu şekilde konuştu:
‘Ramazan sadece aç kalma ayı değildir.
Ramazana Filistinli kardeşlerimiz kan ağlayarak girdiler.
İslam dini; kan, kılıç ve nefret dini değildir.

Bunun en büyük delili Mekkenin Fethin de yaşanmamışmıydı? Müslümanlara zulüm eden, işkence eden, müslümanları kendi memleketlerinden sürgün edip, hicret etmeye maruz bırakan Mekkelileri Peygamber Efendimiz (SAV) kin ve nefret duymadan af etmiş, onlara dokunmamıştı.’

Bu yılki Resepsiyonda TC Münih Başkonsolosu Mesut Koç beyin yanı sıra, Din işleri Ataşesi Kuddusi Uysal beyefendi, Eğitim Ataşesi Prof. Dr. Mustafa Çakır beyefendi, Aile Ataşesi Ömer Kardaş beyefendi, Ticaret Ataşesi A. Ertem Çoban beyefendi, çeşitli ülkelerin Konsolos temsilcileri, MÜSİAD Münih temsilcileri, DİTİB Eyalet Birliği Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Kurum ve Dernek Temsilcileri, Kilise temsilcileri, İşadamları ve Bürokrasi Temsilcileride hazır bulundular.



Haber : Aydın ERDEM
Fotoğraflar: Aydın ERDEM & Hafize ONAÇ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.